Stromingsbuizen

Een stromingsbuis gebruikt u wanneer uw verticale verwarming aangesloten moet worden aan de bovenkant. Dit zorgt voor minder warmte aan de onderkant. Met een stromingsbuis brengt u het warme water eerst onderin de radiator. Omdat warmte altijd naar boven stijgt, zorgt dit ervoor dat uw radiator op alle plekken verwarmd wordt.

3 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

3 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

De stromingsbuizen bieden uitkomst op het moment dat u de radiator van bovenaf aan wenst te sluiten of op het moment dat u in praktische zin geen andere keuze heeft. De montage hiervan is relatief eenvoudig, vooral in combinatie met onze handige handleiding. Aan de andere kant kunt u daar uiteraard ook goed een vakman voor inschakelen. We zorgen voor stromingsbuizen van hoge kwaliteit, waar u online een scherpe prijs voor betaalt. We maken het u op die manier graag eenvoudig online een van de stromingsbuizen te bestellen, waar u vervolgens optimaal gebruik van kunt maken.

Stromingsbuis monteren

Een van de stromingsbuizen monteren en benieuwd wat daarbij komt kijken? Indien u de aan- en afsluiting van de radiator alleen aan de bovenzijde kunt realiseren is een stromingsbuis van belang. Zou u daar geen gebruik van maken? Dan wordt alleen de bovenzijde van de radiator warm en zal het warme water ook aan de bovenzijde weer uit de radiator verdwijnen. Het is van belang om het water naar de onderkant van de radiator te krijgen, zodat ook dat deel warmte af kan geven. De stromingsbuizen maken dit mogelijk. Houd er rekening mee dat de buis zo’n 5 - 10cm korter dient te zijn dan de lengte van de radiator. U voorkomt op die manier dat u het water hoort stromen.

Wanneer heb ik een stromingsbuis nodig?

Normaal gesproken heeft u de stromingsbuizen voor radiatoren niet nodig. Dat wil zeggen, indien u de aanvoer aan de bovenzijde kunt plaatsen en u die diagonaal aan de onderzijde kunt laten afvoeren. Een alternatief daarvoor is zowel de aanvoer als de retour aan de onderzijde te plaatsen. Het warme water komt dan zowel onderin als bovenin, zodat de radiator als geheel een maximale warmte kan afgeven. Is er sprake van een aanvoer en retour aan de bovenzijde van de radiator? In dat geval is het verstandig om gebruik te maken van een van de stromingsbuizen.

Stromingsbuizen kopen

Uiteraard kunt u online de stromingsbuizen kopen, we zorgen voor een uitgebreid assortiment op basis van verschillende afmetingen. Houd er rekening mee dat de buis zo’n 5 - 10cm korter dient te zijn dan de radiator. Op die manier kunt u daar op een prettige wijze gebruik van maken. Is de juiste afmetingen net niet beschikbaar? U kunt de stromingsbuizen gewoon op maat afzagen, zodat deze alsnog goed bij de radiator past. Bestelt u online een van de stromingsbuizen? Wij gaan er direct mee aan de slag en zorgen voor een vlotte verzending naar uw adres.