Wandtegels 30x60

Bent u op zoek naar wandtegels van 30x60, maar weet u niet precies waar u op moet letten bij het aanschaffen van een mooie variant? We adviseren u om een aantal punten mee te laten wegen in uw keuze. Bekijk ons assortiment online en kies een geschikte favoriet met deze tips.

59 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

59 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Zowel vloertegels als wandtegels 30x60 geschikt voor aan de muur

In uw zoektocht naar mooie wandtegels van 30x60 zult u zien dat ook vloertegels worden aangeboden. De reden hiervoor is dat beiden geschikt zijn om op de muur te plaatsen. Het verschil tussen de twee is dat vloertegels dikker (en daardoor steviger) zijn, wat noodzakelijk is om voldoende gewicht te kunnen dragen. Ook zijn vloertegels van 30x60 over het algemeen beter bestand tegen slijtage, om te voorkomen dat schoeisel of schuivende meubels krassen en andere beschadigingen veroorzaken. Deze risico’s zijn niet relevant voor wandtegels van 30x60.

De verschillen tussen vloertegels of wandtegels van 30x60 zijn dus niet per se relevant wanneer u op zoek bent naar een mooie tegel voor aan de muur. Waar u echter wel rekening mee moet houden is dat bij vloertegels van 30x60 aan de muur, de stevigheid van de tegel het monteren van wandmeubels moeilijker kan maken. Het vergt meer kracht dan bij wandtegels van 30x60.

Wandtegels 30x60: gerectificeerd of toch niet?

Een andere keuze die u niet kunt ontwijken is of u wandtegels van 30x60 neemt die wel of niet gerectificeerd zijn. Wanneer een tegel gerectificeerd is, is deze na het bakproces gezaagd. Dit resulteert in rechte hoeken en zijden, wat het eenvoudiger maakt om de wandtegels dicht op elkaar te plaatsen. Dit kan de voorkeur hebben als u een zo klein mogelijke voeglijn wenst. Het kan bijdragen aan een ruimtelijk effect in de kamer.

Wandtegels van 30x60 die ongezaagd zijn, hebben vanwege de schuin aflopende zijkanten een bredere voeg nodig om het geheel stabiel te houden. Het voordeel van niet-gerectificeerde tegels is wel dat ongelijke wanden (en vloeren) minder opvallen vanwege het uiterlijk. Bovendien levert het een minder strak aanzicht op, wat vaak geliefd is in interieurs met een industriële of landelijke stijl.

Het onderhouden van wandtegels van 30x60

Verder is het fijn om te weten wat u kunt verwachten op het gebied van onderhoud. Wandtegels van 30x60 die gemaakt zijn van keramiek kosten bijvoorbeeld weinig inspanning, terwijl materialen als natuursteen net wat meer aandacht vragen om schoon en mooi te houden. Als u zich hier van tevoren in verdiept, komt u later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Advies over wandtegels 30x60

We hopen dat we u een stap in de goede richting hebben geholpen met deze informatie, maar begrijpen het als u behoefte heeft aan persoonlijk advies. Onze specialisten kunnen u hiervan voorzien. Neem contact met ons op of ga het gesprek aan in één van onze showrooms. Zo vindt u gegarandeerd de perfecte wandtegels van 30x60!