Vloertegels 90x90

Voordat u onze vloertegels van 90x90 aanschaft, is het van belang om te weten wat deze tegels precies kunnen doen met een ruimte. Het formaat, de voegen en legpatronen dragen namelijk bij aan een specifieke uitstraling. Neem deze adviezen door voordat u uw zoektocht naar vloertegels van 90x90 voortzet. Zo is de kans groter dat u tegels bestelt die uw badkamer de uitstraling geven die u voor ogen heeft.

2 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

2 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Vloertegels 90x90: ruimtelijk effect

Tegels met een groter formaat zijn erg geliefd vanwege het effect dat ze hebben op de ruimte, ook vloertegels van 90x90. Met grote tegels zijn minder voegen nodig, wat betekent dat er minder onderbrekingen te zien zijn die afleiden. Dit heeft als gevolg dat de ruimte groter oogt dan deze daadwerkelijk is, wat vooral een gewild effect is in kleine badkamers.

De optische vergroting kunt u benadrukken door te kiezen voor gerectificeerde vloertegels van 90x90. Door de rechtgezaagde zijden is het mogelijk om de tegels dicht op elkaar te plaatsen, met een minimale voeg van 2 millimeter. Hierdoor vallen ze nog minder op, zeker wanneer u besluit om de voegkleur aan te passen op de kleur van de vloertegels van 90x90. Bij Douche Concurrent kunt u tegels en voegmiddelen online bestellen die goed met elkaar matchen. Bekijk bijvoorbeeld onze vloertegels van 90x90 én voegmiddelen met een antracietkleur.

Legpatronen voor vloertegels 90x90

Het is handig om van tevoren te beslissen hoe u vloertegels van 90x90 wenst te plaatsen, want ieder legpatroon heeft een eigen werking op een ruimte. Met vierkante tegels als deze kunt u verschillende kanten op.

Een veelgebruikt legpatroon is volsteensverband. De tegels worden dan recht naast en boven elkaar geplaatst, waardoor uw badkamer een opgeruimde look krijgt. Het creëert een kalme sfeer en brengt ook enige rust in de verbouwing. Het is namelijk het meest eenvoudige patroon om tegels in te leggen en u kunt van tevoren uitrekenen hoeveel vloertegels van 90x90 u precies nodig zult hebben.

Voor een iets speelser effect op uw vloer is halfsteensverband ideaal. Iedere rij verspringen de vloertegels van 90x90 met een halve steen, waardoor er een iets actiever patroon ontstaat. Dit zorgt voor wat meer energie in een ruimte, zonder dat het te druk wordt. Dit maakt het een zeer geschikt legverband voor de badkamer.

Houdt u niet van subtiel? Dan is diagonaalverband de perfecte keus. Door de vloertegels van 90x90 te draaien, krijgen ze een luxe diamantvorm die de ruimte een uniek uiterlijk bezorgen. Het is wat meer werk, maar daar krijgt u wel een zeer chique vloer (of wand) voor terug.

Vloertegels 90x90 bestellen bij Douche Concurrent

Bestel uw favoriete vloertegels van 90x90 eenvoudig online. Zodra uw bestelling geplaatst is, gaan we hier direct mee aan de slag. Zo kunnen wij een snelle levering garanderen en kunt u zo spoedig mogelijk aan de slag met uw verbouwing!

Ook voor andere producten kunt u bij ons terecht, waaronder schitterende wandtegels.