Aanbieding tegels

Wilt u uw badkamer of toiletruimte opnieuw tegelen? Kijk dan hieronder bij onze aanbiedingen voor tegels. Douche Concurrent heeft altijd leuke aanbiedingen in de webshop. Zo hoeft het renoveren van uw badkamer helemaal niet duur te zijn.
Wat voor aanbieding tegels zoekt u?

500 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

500 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Tegels kopen

Het kopen van tegels kan een lastige keuze zijn. Bij Douche Concurrent betaalt u echter nooit teveel. De prijzen hangen echter ook af van een aantal dingen. Zo betaalt u vaak meer voor natuursteen dan voor tegels van keramiek. Kleinere tegels zijn daarentegen vaak minder prijzig.

Badkamertegels

Badkamertegels zijn er in verschillende soorten en maten. Belangrijk bij het kopen van de tegels is dat u er rekening mee houdt dat de betegelde wand of vloer waterdicht is. Bij een badkamervloer is het van essentieel belang dat u ervoor zorgt dat de tegels niet te glad worden tijdens het douchen. Kies daarom altijd voor tegels met een anti-sliplaag of voor tegels die van nature minder glad zijn.

Soorten tegels

Tegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Grote tegels zorgen voor minder voegen en dus minder onderhoud. Mozaïektegels zorgen voor extra dynamiek in de badkamer.

Tevens zijn er verschillen in soorten tegels. Natuursteentegels en keramische tegels hebben beide voor- en nadelen. Voor de badkamer zijn keramische tegels met een glazuurlaag geschikt. Zonder glazuurlaag zullen de tegels water doorlaten en zijn ze niet geschikt. Bij natuursteentegels is het van belang dat u geen tegels gebruikt die veel kalk bevatten of poreuze tegels gebruikt.

Onderhoud van de tegels

Het is vooral in de badkamer belangrijk dat u de tegels goed onderhoudt. Voor natuursteentegels bijvoorbeeld geldt dat de poriën van de tegels nog open staan. Hierdoor trekt er sneller vuil in. Daarom kunt u nadenken om de tegels te behandelen. Tevens moet u bij natuursteen oppassen met agressieve chemicaliën. Bij keramische tegels zijn daarentegen onderhoudsvriendelijk doordat de poriën dicht worden gebrand.

Slijtklasse van de tegels

De slijtklasse van een tegel wordt vaak aangegeven in een PEI-waarde. De PEI-waardes zijn verdeeld in vijf klassen:

 • PEI 1: Deze tegels zijn krasgevoelig. Pas dus op met krassend vuil en krassende schoenen. De slijtklasse wordt toegepast in badkamers en slaapkamers.
 • PEI 2: De slijtklasse is bestand tegen normaal en alledaags gebruik. De slijtklasse wordt vaak toegepast in ruimtes zonder veel krassend vuil.
 • PEI 3: De slijtklasse is bestand tegen krassend vuil. De slijtklasse wordt toegepast voor tegels in de keuken of op het balkon.
 • PEI 4: Dit is een sterkere slijtklasse die goed bestand is tegen zwaardere omstandigheden. De slijtklasse wordt vaak toegepast op tegels in een restaurant, een hal of een café.
 • PEI 5: de slijtklasse is goed bestand tegen krassend vuil en beloop. De slijtklasse wordt vaak toegepast op tegels op een terras.