Tegels 120x120

Grotere tegels kunnen uw badkamer de rustige sfeer bezorgen die u zo graag ervaart in uw badkamer. Ook tegels van 120x120 zijn hier een geschikt formaat voor. Met ons ruime assortiment bent u voor prachtige tegels van 120x120 aan het juiste adres.

4 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

4 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Tegels 120x120: ideaal voor groot en klein

Tegels van 120x120 zijn dankzij het formaat geschikt voor iedere badkamer: voor zowel kleine als grote ruimtes is het een ideale grootte voor op de muur of vloer. Grote tegels zijn namelijk geliefd vanwege het effect die het heeft op de ruimte. Met tegels van 120x120 wordt het formaat bij grote badkamers benadrukt, terwijl kleine badkamers juist optische worden vergroot.

Doordat tegels van 120x120 per stuk meer ruimte innemen dan kleinere tegels, heeft u minder voegen in uw badkamer. Door een lager aantal onderbrekingen op de vloer of wand lijkt de ruimte groter dan deze eigenlijk is. Een bijkomend voordeel van minder voegen in uw badkamer is dat dit hygiënischer is, want vuil heeft met tegels van 120x120 minder plekken om zich in op te hopen.

Legverbanden voor vierkante tegels 120x120

Met grote tegels van 120x120 kunt u verschillende kanten op qua legpatronen. Bij het kiezen van een legverband dient er rekening gehouden te worden met de vierkante vorm van de tegels.

Een populair legverband hiervoor is kruisverband, waarbij de tegels van 120x120 recht onder en naast elkaar worden geplaatst. Hiermee creëert u een klassiek patroon en een strak eindresultaat. Eenvoud staat op de eerste plaats bij kruisverband: u kunt direct uitrekenen hoeveel tegels van 120x120 u precies nodig heeft voor uw badkamer.

Ook diagonaalverband is zeer geschikt voor de vierkante 120x120 tegels. Bij dit legpatroon draait u de tegels 45 graden en kruizen de voegen zich op 90 graden. Er ontstaat hierdoor een elegante diamantvorm die een schitterende uitstraling oplevert. Ook zorgt diagonaalverband ervoor dat uw badkamer extra breed lijkt.

Tegels 120x120 bij Douche Concurrent

Bij Douche Concurrent vindt u tegels van 120x120 in verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen. Als u met zoveel opties niet zeker weet welke tegel het best bij u past, neem dan contact met ons op of bezoek één van onze showrooms. Onze specialisten ondersteunen u graag in uw zoektocht naar het beste product voor uw badkamer!

Heeft u al een keus kunnen maken? Bestel uw favoriete tegels van 120x120 dan direct online, zodat wij zo spoedig mogelijk aan de slag kunnen met de verzending.