Onderhoud stoomcabine

Wanneer u een stoomcabine of sauna aanschaft, is het natuurlijk ook belangrijk om de cabine goed te onderhouden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat u geen last heeft van kalkaanslag. Zo heeft u zo lang mogelijk plezier van uw stoomcabine of sauna. Kijk hieronder voor onze onderhoudsproducten.
Wat voor onderhoud stoomcabine zoekt u?

23 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

23 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Het onderhoud van stoomcabines is in principe tweeledig. Het is allereerst verstandig om de handleiding van de cabine goed door te nemen, daar zullen twee vormen van onderhoud uit volgen. De stoomcabine vraagt aan de ene kant om dagelijks onderhoud dat weinig tijd en moeite hoeft te kosten, daarnaast is het van belang om periodiek voor meer grondig onderhoud te zorgen. Op die manier kunt u het onderhoud van de stoomcabine op een degelijke wijze uitvoeren en zorgt u ervoor dat deze zo lang mogelijk mee gaat.

Gebruiksaanwijzing voor de stoomcabine

Goed onderhoud van stoomcabines begint wat dat betreft met het doornemen van de gebruiksaanwijzing. De stoomcabine is goed voor de gezondheid, mits u die goed onderhoudt en op die manier bijvoorbeeld goed schoonhoudt. Is er sprake van geuren die u niet eerder rook of heeft u het idee dat er (kalk)aanslag is ontstaan? Het is van belang om het onderhoud van stoomcabines goed uit te voeren, zodat deze optimaal kan blijven functioneren. Probeer u met name dagelijks te richten op de aanslag door kalk, zodat dit niet de kans krijgt om zich op te hopen.

Stoomcabine ontkalken

U kunt een stoomcabine ontkalken door op dagelijkse basis gebruik te maken van de verschillende antikalk-producten. Deze zorgen ervoor dat u het kalk direct weg kunt spoelen, zodat dit niet de kans krijgt om zich te hechten aan de cabine. Met name de glazen delen dienen goed vrij te zijn van kalk. U zorgt op die manier goed voor het dagelijkse onderhoud van stoomcabines. Daarnaast is het periodiek van belang om de stoomcabine in z’n geheel te reinigen. Zorg er daarbij vooral voor dat de functionele onderdelen goed schoon worden en dat u geen nauwe plekjes en andere plaatsen waar u niet gemakkelijk bij komt over het hoofd ziet.

Onderhoud van stoomcabines

Het onderhoud van stoomcabines hoeft niet lastig te zijn, mits u dat op een dagelijkse basis bijhoudt en er daarmee bijvoorbeeld voor zorgt dat kalk zo min mogelijk kans krijgt. U kunt dagelijks de stoomcabine ontkalken en u richten op bijvoorbeeld het glas, daarnaast is het verstandig dit periodiek te doen voor de technische elementen. Het onderhoud van stoomcabines is op die manier in goede handen. Lees de gebruiksaanwijzing van zowel de stoomcabine als de reinigingsmiddelen om daar goed mee om te gaan.

Uw onderhoudsproducten kunt u eenvoudig online in de webshop bestellen. Wij zorgen ervoor dat u het product zo snel mogelijk in huis heeft.