Sunshower

Uw vitamine D gehalte op peil houden, uw spieren verlichten en uw huid reinigen? Een Sunshower maakt dit allemaal mogelijk! Zonlicht is voor een mens onmisbaar en dat kan nog wel eens voor problemen zorgen in de winter. Een Sunshower zorgt ervoor dat u dagelijks kunt genieten van laag gedoseerd UV-licht en verwarmend infrarood, zelfs tijdens de koudere maanden.

34 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

34 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

Gezond met Sunshower

Zonlicht is onmisbaar om gezond te blijven. Om u een handje te helpen in de donkere wintermaanden, kunt u gebruikmaken van een Sunshower. Deze zorgt namelijk voor een dagelijks portie laag gedoseerd UV-licht. Dit heeft een positief effect op uw welzijn, energieniveau en slaapritme.

Bovendien heeft een Sunshower een positief effect op uw mobiliteit. Het verwarmde infraroodlicht zorgt voor complete ontspanning. Ook verbetert het uw bloedsomloop, waardoor het afvoeren van afvalstoffen sneller zal verlopen. Zo herstellen uw pijnlijke spieren zich in een mum van tijd!

UV-licht zorgt ervoor dat uw lichaam vitamine D aan kan maken, wat zorgt voor een efficiënter immuunsysteem. Bovendien houdt het ook uw mentale gezondheid op peil. Zo weet u zeker dat u het hele jaar lekker in uw vel zal zitten!

Soorten UV-licht van Sunshower

Het UV-licht bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB. Sunshower straalt voor 90% UVB-licht en 10% UVA-licht uit. Voor het aanmaken van vitamine D, speelt UVB een grote rol. UVA zorgt juist weer voor een bruin kleurtje op de huid. Deze dringt namelijk dieper door, zodat het aanwezige pigment omgezet wordt.

Sunshower vindt veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Om deze reden gaat het dus ook maar om een lage dosis. Ook wordt er nauw samengewerkt met medisch specialisten, om de effecten van UV-licht in de gaten te houden. Sunshower levert dus een veilige dosis UV-licht tijdens uw douchesessie.

Verwarmend infrarood: heerlijk ontspannend

Infrarood heeft een hoop voordelen voor het lichaam. Het zorgt namelijk voor een heerlijk ontspannen gevoel, een betere bloedsomloop en verlichting bij pijn. Dit zijn dus allemaal redenen om te kiezen voor een Sunshower in de doucheruimte.

Net als UV-licht, bestaat ook het infrarood van Sunshower uit twee golflengtes: de korte golf (IRA) en de middengolf (IRB). De korte variant dringt diep door in de huid, waardoor uw lichaam van binnenuit opwarmt. Dit zorgt ervoor dat de bloedsomloop beter wordt, waardoor afvalstoffen makkelijker af te voeren zijn. Ook zorgt dit ervoor dat spierspanning en gewrichtspijn af zal nemen. De middengolf wordt vrijwel helemaal geabsorbeerd door de bovenlagen van de huid. Zo ontstaat er een lekker warm gevoel.

Doordat het lichaam infrarood opneemt, vindt er ontspanning plaats. Iedere dag genieten van uw Sunshower zorgt er dus voor dat uw humeur verbeterd wordt en het bevordert de slaap. Doordat de korte golf diep doordringt, kan dit ook een positief effect hebben op reumatische klachten. Spierspanning en gewrichtspijn nemen namelijk af.

Een Sunshower voor fanatieke sporters

Als u fanatiek sporter bent, dan is spierpijn niet onbekend voor u. Of u nou iedere week in de sportschool te vinden bent, een boksring of een voetbalveld, iedere sporter heeft wel eens last van de spieren. Na een heftige workout is er niks beter dan heerlijk ontspannen onder een warme douche met een Sunshower gericht op de spieren. Naast het feit dat dit lekker warm aan zal voelen, zorgt dit ook voor een sneller herstel. Zo kunt u weer helemaal opgeladen beginnen aan de volgende trainingssessie!

Geen last meer van griepverschijnselen

Koude wintermaanden en griepverschijnselen gaan natuurlijk hand in hand, maar met een Sunshower kan dit verleden tijd zijn. Vitamine D speelt namelijk een essentiële rol als het gaat om het reguleren van uw immuunsysteem. Door deze in de wintermaanden met een Sunshower op peil te houden, geeft u griep- en verkoudheidsklachten geen kans. Vitamine D haalt u voor 20% uit voeding en 80% uit UVB-licht, waardoor zonlicht een hele grote rol speelt. Vanaf oktober tot en met maart is de sterkte van de zon in het land niet voldoende om via de huid vitamine D aan te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat Sunshower ervoor zorgt dat de vitamine D in uw lichaam het hele jaar op peil is. Zo gaat u een gezonde winter tegemoet!

Voorbereiding op de zomerzon dankzij Sunshower

Als het zonnetje eenmaal weer gaat schijnen, wil men niets liever dan heerlijk genieten van de warme stralen in de tuin. Doordat uw huid niet meer gewend is aan UV-licht, kan dit gevaarlijk zijn. Uw huid kan dan namelijk binnen no-time verbranden. Sunshower helpt u om voorbereid te zijn op de zomerzon. Doordat u dagelijks kunt genieten van een lage dosis UVB-licht, wordt de huid dikker, waardoor UV-licht minder diep door kan dringen. Zo ontstaat er een natuurlijk mechanisme van de huid om zich te beschermen. De structurele lage dosis van Sunshower zet dit proces op een verantwoorde manier in gang. De huid is hierdoor gewend aan zon, waardoor u minder snel zult verbranden.

Vergeet niet om het brilletje op te zetten tijdens het gebruik

Om uw ogen goed te beschermen, is het van belang om het brilletje op te zetten tijdens het gebruiken van UV-licht. Als u alleen gebruik maakt van infrarood, dan hoeft u volgens de norm geen bril te dragen. Toch willen wij u advisren om niet te lang in de lamp te kijken.

Sunshower kopen?

Bij Douche Concurrent kunt u gemakkelijk online een Sunshower en bijbehorende accessoires kopen. Dankzij ons aanbod zit er gegarandeerd een pareltje voor u tussen. Kiest u bijvoorbeeld voor een inbouw- of juist een opbouwvariant? Ook zijn er exemplaren beschikbaar met alleen een infraroodfunctie en zijn er verschillende afmetingen te vinden. Om de zoektocht iets makkelijker te maken, vindt u filters aan de linkerzijde van de pagina. Uiteraard bent u ook van harte welkom om het product te bewonderen in één van onze showrooms.

Veelgestelde vragen over Sunshowers

Wat is laag gedoseerd UV-licht?

Sunshower straalt een minimale dosis UV-licht uit, om de vitamine D gehalte op peil te houden. Om hiervoor te zorgen, is een dagelijkse sessie van 10 minuten meer dan voldoende. Tijdens een sessie van deze duur, geeft de Sunshower minder dan 100 Joules. Ter vergelijking: de norm van een zonnebank is maximaal 600 Joules per sessie.

Is er een verhoogd risico op huidkanker?

Dat te veel UV-stralen schadelijk zijn, is al een lange tijd bekend. Dit zorgt voor huidschade wat op termijn kan leiden tot huidkanker. Sunshower zit echter ruim binnen de norm, opgesteld door het IEC. Sunshower heeft laatst een lange termijn onderzoek gedaan samen met dermatologen van het Amsterdam UMC, waaruit is gebleken dat er geen sprake is van een verhoogd risico op huidschade.

Ik heb huidtype 1: mag ik gebruikmaken van een Sunshower?

Helaas moet gebruik van een Sunshower voor mensen met huidtype 1 worden afgeraden. De dosis van Sunshower is minder dan 20% van de toegelaten dosis volgens de zonnebank norm. Twijfelt u? Raadpleeg dan een arts voor meer informatie.

Volgens welke norm is Sunshower goedgekeurd?

IEC-EN-NEN60335-1, IEC-EN-NEN60335-1-2 en IEC-EN-NEN60335-2-27.

Wat zijn de verschillen tussen een Sunshower en zonnebank?

Een zonnebank richt zich voornamelijk op het uitstralen van UVA-licht, wat voor directe pigmentatie zorgt. De focus ligt dus op het bruinen van de huid. De Sunshower straalt vooral UVB-licht uit. Dit zorgt voor de aanmaak van vitamine D en verdikking van de huid door indirecte pigmentatie.

Vanaf welke leeftijd mag ik de Sunshower gebruiken?

U mag gebruik maken van een Sunshower als u 18 jaar of ouder bent, mits u huidtype 2 of hoger heeft.