Stoomcabines

Heeft u al eens gedacht aan een stoomcabine? Een stoomcabine is erg bevorderend voor de bloedsomloop en helpt uw lichaam afvalstoffen te verwijderen. De cabines zijn voorzien van veel verschillende opties, zoals een regendouche, massagejets, LED-verlichting of zelfs bluetooth. Of wilt u misschien een stoomcabine met een bad?

Wellness producten in de badkamer zijn de trend van dit jaar. Er zijn verschillende redenen voor het aanschaffen van een stoomcabine. Stoomcabines kunnen voor medische redenen gebruikt worden, door de positieve invloed die ze op het lichaam hebben. Dit was al bekend bij de Romeinen. Na een uur in de stoomcabine voelt u zich een ander mens. Het verlicht de spanning in de spieren en de pijn in botten en gewrichten. Verder zorgt het stomen voor het vrijmaken van de luchtwegen.

De huid wordt ook grondig gereinigd. Een stoomcabine zuivert alle poriën van het lichaam. Stomen heeft dus een toegevoegde waarde wat de reiniging van het lichaam betreft.

Tevens zijn er ook 3 in 1 combinaties verkrijgbaar. Dit zijn ruimtebesparende stoomcabines, die u voorzien van zowel een stoomcabine en een douchecabine, als een whirlpool. Dit is de ideale oplossing, voor mensen die zowel een stoomcabine als een whirlpool willen hebben, maar niet over voldoende ruimte beschikken. Koop daarom uw nieuwe stoomcabine bij Douche Concurrent. Een stoomcabine kunt u eenvoudig via de webshop bestellen. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

Stoomcabines zijn uitsluitend vervaardigd uit de meest hoogwaardige materialen. Zo bestaan de cabines uit veiligheidsglas en glasvezel versterkt acryl.

Veelgestelde vragen over stoomcabines

Wat doet een stoomcabine precies?

Een stoomcabine zorgt voor een temperatuur van ongeveer 45 graden Celsius. Het hoge vochtgehalte zorgt vervolgens voor een hoop stoom. Dit zal uw lichaam reinigen en het zorgt voor ontspanning. Een stoomcabine is minder warm dan een sauna, wat het voor velen toegankelijker maakt. U kunt er dus ook langer in genieten!

Wat zijn de voordelen van een stoomcabine?

Een stoomcabine heeft een aantal voordelen te bieden. Zo verlicht het spanning in de spieren, u zult merken dat uw botten en gewrichten minder pijn zullen doen, uw huid wordt gereinigd en gezuiverd en het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en verbetert de vochtbalans. U kunt er dus voor kiezen om een stoomcabine aan te schaffen puur ter ontspanning, maar het kan voor sommigen ook genezend werken.

Past een stoomcabine in mijn badkamer?

Om te bepalen of een stoomcabine in uw badkamer past, moet u met een aantal dingen rekening houden. Allereerst moet u natuurlijk kijken naar de afmeting van de cabine, net zoals bij een gewone douche. Daarnaast adviseren wij om een aparte stroomgroep in de badkamer te hebben voor uw stoomcabine. Ook moet u ervoor zorgen dat u een koud en warm water aansluiting heeft. Zorg er bovendien ook voor dat er nog voldoende speling tussen de cabine en uw plafond zit. Heeft u dit allemaal gecheckt? Dan kunt u uw stoomcabine gaan installeren!