Spiegelkast

Het plaatsen van een spiegelkast in uw badkamer is een handige manier om meer opbergruimte te creëren. Bovendien zijn er ook spiegelkasten beschikbaar met verlichting. Dit zorgt voor een extra lichtpunt, wat natuurlijk erg handig kan zijn tijdens het opmaken of het in model brengen van het haar. Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod, bekijk het snel hieronder!

73 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

73 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

Spiegelkast badkamer: de dag beginnen en eindigen

Veel mensen maken zich in de badkamer klaar voor de dag, waardoor het hebben van een spiegel essentieel is. Het is nodig bij het opmaken, het in model brengen van het haar en het scheren. Hier zijn natuurlijk producten voor nodig, waardoor het wel zo handig is om deze spullen in uw buurt te hebben. Een spiegelkast zorgt ervoor dat u al uw producten gemakkelijk op kunt bergen en het altijd bij de hand heeft op het moment dat u ze wilt gebruiken. Eg handig dus, want u kunt zo direct beginnen met opmaken! Een spiegelkast is in iedere badkamer een handige toevoeging.

Naast praktisch, is het ook een mooie toevoeging in de ruimte. De zijkant van de spiegelkast heeft namelijk een bepaalde kleur, wat zorgt voor een mooi detail. Als deze tint overeen komt met andere producten in de ruimte, dan vormt het een mooi geheel.

De beschikbare kleuren van een spiegelkast

Om ervoor te zorgen dat u een perfecte spiegelkast kunt vinden, zijn er verschillende kleuren beschikbaar. Vaak wil men dat de aandacht gaat naar de spiegel zelf en niet naar de kast. Om deze reden zijn er dus een hoop grijze spiegelkasten in ons assortiment te vinden. Deze zijn gemaakt van aluminium, waardoor er een mooi geheel ontstaat met de badkamerspiegel. De kast zal hierdoor niet de aandacht trekken. Bovendien is grijs een neutrale tint. U kunt het gemakkelijk combineren met andere kleuren in de badkamer. Het past bij vele soorten stijlen!

Uiteraard heeft u ook nog keuze uit een boel andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart, wit of een houten kleur. Deze tinten trekken meer aandacht dan de grijze kleur, houd hier dus rekening mee. Het is erg mooi om uw spiegelkast aan te schaffen in dezelfde kleur als uw badkamermeubel of andere onderdelen uit uw badkamer. Zo ontstaat er een mooie samenhang in de gehele ruimte.

Een praktische toevoeging in uw badkamer: een spiegelkast

Wat een erg handige toevoeging is in uw badkamer, dat is een spiegelkast. Het zorgt namelijk voor een hoop extra opbergruimte, zonder dat u loopruimte weg moet geven. Zo kunt u al uw belangrijke badkamerspullen simpelweg in de ruimte zelf opbergen! Juist voor gezinnen bestaande uit meerdere personen is dit ideaal, omdat niet iedereen gebruik maakt van dezelfde producten. Een spiegelkast zorgt dan voor een simpele en effectieve scheiding door het gebruik van meerdere deurtjes.

Ook wordt een spiegelkast vaak gebruikt als opslag voor de medicijnen. Velen weten niet waar ze deze op moeten bergen, en dan is een spiegelkast natuurlijk erg handig! Bovendien heeft u op deze manier een goed overzicht van alle medicijnen in uw bezit en is het gegarandeerd overzichtelijk.

Als u kiest voor een spiegelkast met verlichting, dan is het stopcontact ook direct weggewerkt in het kastje. Dit staat natuurlijk mooi, maar het is ook nog eens heel veilig. Zo is het uit het zicht en hoeft u zich geen zorgen over te maken dat kinderen ermee kunnen gaan spelen.

Erg handig: spiegelkast badkamer met vergrootspiegel aan de binnenkant

Een vergrootspiegel is natuurlijk ideaal in de badkamer. Het zorgt ervoor dat u uw make-up goed aan kunt brengen, de baard goed kunt scheren en onzuiverheden kunt zien. Het is dus voor iedereen een fijne toevoeging. Het is in sommige badkamers alleen lastig om er een geschikte plek voor te vinden en hier kan een spiegelkast dus een belangrijke rol gaan spelen. U kunt uw make-up- of scheerspiegel aan de binnenkant van de spiegelkast monteren. Als u het kastje opendoet, heeft u ineens de mogelijkheid om een vergrootspiegel te gebruiken! Zo maakt u efficiënt gebruik van de ruimte.

Badkamermeubel met spiegelkast: ideaal voor de kleine badkamer

Als uw badkamer aan de kleine kant is, dan moet u natuurlijk slim met de ruimte omgaan. Een smal badkamermeubel met spiegelkast is dan een ideale optie. Door in de hoogte te werken, zorgt u dat er geen opbergruimte verloren gaat, terwijl u geen loopruimte hoeft in te leveren. Dit zorgt ervoor dat u in het meubel ruimte heeft voor producten, maar ook in uw spiegelkast.

Een handig trucje is om te kiezen voor een zwevend badkamermeubel. Als de vloer leeg is, dan lijkt het net of het ruimtelijker is. Zo oogt uw badkamer dus groter, dan wanneer u gebruik maakt van een staand meubel, zonder daadwerkelijk ruimte in te leveren.

Het aantal deuren voor uw badkamerkast met spiegel

Het fijne aan een spiegelkast is het feit dat u zelf kunt bepalen hoeveel deurtjes u nodig heeft. Bij Douche Concurrent heeft u de keuze uit één, twee of drie deuren. Hoeveel u er kiest, hangt natuurlijk ook een beetje af van de afmetingen. Vaak is het zo hoe smaller het product, hoe minder deuren.

Als u een kleine badkamer heeft, dan raden wij u aan om te kijken naar spiegelkasten met één of twee deuren. Deze zijn vaak 60, 70 of 80 centimeter breed. Dit is dus een ideale afmeting voor een kleinere ruimte! Vaak heeft het badkamermeubel ook deze breedte, waardoor het mooi bij elkaar past.

Voor een gemiddelde badkamer, raden wij aan om te kiezen voor een spiegelkast met twee of misschien drie deuren. Wat vooral belangrijk is, is het feit dat de kast even breed moet zijn als uw badkamermeubel. In veel gevallen is een gemiddeld meubelstuk zo’n 100 centimeter breed. De meeste spiegelkasten van deze breedte hebben twee deurtjes.

Als u een grote badkamer heeft, kunt u ervoor kiezen om een groot badkamermeubel te plaatsen met een spiegelkast van dezelfde breedte. Denk bijvoorbeeld aan 120, 140 of zelfs 160 centimeter breed. Veel spiegelkasten van dit formaat hebben drie deurtjes. Zo blijft het erg overzichtelijk.

Heeft u met drie deuren nog steeds niet voldoende opbergruimte? Dan is het een idee om een badkamermeubelset aan te schaffen. Naast het meubel en de spiegel, krijgt u hier ook nog een kolomkast bij. Zo heeft u een smalle langwerpige kast, waar u onder andere perfect handdoeken in op kunt bergen. Doordat het een set is, past alles mooi bij elkaar. Zo ontstaat er een fijn geheel in de ruimte. Stijlvol en praktisch dus!

Een spiegelkast met verlichting

Wat een erg luxe toevoeging zal zijn in uw badkamer, dat is een spiegelkast met verlichting! Het zorgt namelijk op een eenvoudige manier voor een extra lichtpunt in de ruimte. De spiegelkasten met verlichting bij Douche Concurrent zijn voorzien van LED-verlichting. Dit is ideaal als u uw make-up wilt aanbrengen in de badkamer. Dit komt namelijk het dichtst in de buurt bij daglicht. Ook zorgt dit licht ervoor dat het van voren op uw gezicht valt, in plaats van bovenaf. U zult dus gegarandeerd nooit meer een plekje missen tijdens het scheren van de baard.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zorgen voor sfeer in de ruimte op het moment dat u in bad gaat. Zo kunt u ervoor kiezen om niet het grote licht aan te doen, maar alleen een spiegelkast met verlichting te gebruiken. Dit zorgt voor voldoende zicht, maar is tegelijkertijd ook erg sfeervol.

De afmetingen van een spiegelkast

Om ervoor te zorgen dat u een perfecte spiegelkast kunt vinden, zijn er een hoop afmetingen beschikbaar. Een populaire maat is bijvoorbeeld een spiegelkast van 80 cm. Deze past in vrijwel iedere badkamer, zelfs de wat kleinere! Toch biedt het alsnog een hoop opbergruimte. Compact maar toch erg praktisch!

Een fijne maat voor een gemiddelde badkamer, dat is een spiegelkast 100 cm. Wilt u dus veel opbergruimte, maar toch genoeg loopruimte overhebben? Dan kan deze maat ideaal zijn voor u. Daarnaast is een spiegelkast 120 cm een fijne maat voor een grotere badkamer.

Spiegelkast voor uw badkamer kopen bij Douche Concurrent

Dankzij ons ruime aanbod, is het erg gemakkelijk om een perfecte spiegelkast voor uw badkamer te vinden bij Douche Concurrent. Aan de linkerzijde van de pagina kunt u gemakkelijk filteren op maat, kleur en materiaal. Wilt u ze toch nog even in het echt bewonderen? Dan zien we u graag terug in één van onze showrooms!

Spiegelkast badkamerSpiegelkastBadkamer spiegelkast

Veelgestelde vragen over spiegelkasten

Wat zijn de voordelen van een spiegelkast?

Het grootste voordeel van het plaatsen van een spiegelkast is het feit dat het erg praktisch is. Het is namelijk een spiegel en een opbergruimte in één. Bovendien zijn er een aantal spiegelkasten waar een stopcontact in zit. Dit kan natuurlijk erg handig zijn als u graag uw haar föhnt in de badkamer of uw tandenborstel op moet laden.

Daarnaast neemt het geen loopruimte in beslag, terwijl u wel extra opbergruimte creëert. Dit is dus een perfecte plek voor alle spullen die u dagelijks nodig heeft, maar niet in het zicht wilt hebben.

Van welk materiaal moet mijn spiegelkast gemaakt zijn?

Bij Douche Concurrent kunt u kiezen uit drie opties: aluminium, MDF en MFC. De grijze spiegelkasten in ons assortiment zijn gemaakt van aluminium. Dit geeft een mooi effect in combinatie met de spiegel zelf. Het zorgt voor een erg luxe uitstraling aan uw spiegelkast. Bovendien is dit materiaal erg geschikt voor de badkamer.

Verder zijn er spiegelkasten gemaakt van MDF en MFC. Deze twee lijken veel op elkaar. Beiden zijn gemaakt van samengeperste houtsnippers. Het zijn dus erg stevige kasten, waardoor ze lang mee zullen gaan. Ook zijn deze twee materialen erg geschikt voor de badkamer.

Welke kleur moet mijn spiegelkast zijn?

Als het gaat om de kleur, raden wij u aan om te kijken naar de rest van uw badkamer. Gebruikt u bijvoorbeeld veel hout? Dan kan het mooi zijn om ook een spiegelkast aan te schaffen in deze kleur. Wel moet u er rekening mee houden dat het dezelfde tint heeft als de andere meubels, zodat het niet buiten de boot valt. Ditzelfde geldt natuurlijk voor zwart en wit.

Als u niet wilt dat er veel aandacht gaat naar de kast, maar meer naar de spiegel zelf, dan raden wij grijs aan. Dit vorm namelijk een mooi geheel met de spiegel, waardoor de aandacht niet gaat naar de kleur van de kast.