Make-up spiegel

Een make-up spiegel is een erg handige toevoeging in uw badkamer of een andere plek in huis. Niet alleen het aanbrengen van uw make-up zal een stuk eenvoudiger zijn, ook het epileren van de wenkbrauwen of het scheren van de baard wordt makkelijker. Bij Douche Concurrent zijn er varianten beschikbaar met verlichting en vergroting.

24 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

24 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Een make-up spiegel voor uw badkamer

Een make-up spiegel wordt ook wel eens een cosmeticaspiegel of scheerspiegel genoemd. Het heeft vaak een ronde vorm en men plaatst het meestal in de badkamer. Er zijn zowel staande modellen beschikbaar of spiegels voor aan de wand. Een make-up spiegel brengt het luxe hotelgevoel naar uw eigen badkamer! Naast het gemakkelijk kunnen aanbrengen van uw make-up, heeft deze spiegel nog meer voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat u nooit meer een haartje over het hoofd ziet tijdens het epileren.

Doordat het licht van voor op uw gezicht valt, is het erg makkelijk om alle details van uw gezicht te bekijken. In een badkamer is er vaak één lichtpunt, namelijk van de lamp aan het plafond. Dit licht is vaak aan de gelere kant, wat er ook voor zorgt dat niet alles op het gezicht zichtbaar is als u in de spiegel kijkt. Deze omstandigheden zijn dus niet ideaal, als u bijvoorbeeld uw make-up moet aanbrengen.

De breedte van make-up spiegels

Make-up spiegels kunnen verschillende breedtes hebben. Bij Douche Concurrent kunt u kiezen tussen 17, 20 of 21 centimeter. De breedte die het vaakst wordt gekozen, dat is 20 centimeter. Deze afmeting zorgt ervoor dat u gemakkelijk uw hele gezicht kunt zien, zonder dat de spiegel een hoop ruimte inneemt. Ook voor een staande make-up spiegel is dit een handige maat. Het zorgt er namelijk voor dat u het na gebruik makkelijk op kunt bergen.

Als u toch liever een kleinere spiegel wenst, dan raden wij u aan om eens te kijken naar de modellen van 17 centimeter. Deze is een slag kleiner dan de 20 centimeter variant, wat het een toegankelijke maat maakt. Het zorgt er namelijk voor dat u nog minder ruimte nodig zal hebben in uw badkamer. Ook als u kiest voor een staand model is dit handig. Zo kunt u het gemakkelijker opbergen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Gaat u op reis? Ook dan kunt u uw spiegel meenemen in uw koffer of tas!

Make-up spiegel: de kleuren

Om ervoor te zorgen dat de make-up spiegel perfect past bij uw interieur, zijn ze beschikbaar in een aantal kleuren. In ons assortiment vindt u drie tinten: chroom, goud of zwart. Wij raden u aan om te kijken naar de kleur van de kranen in de ruimte en vervolgens de spiegel in dezelfde tint aan te schaffen. Dit staat meestal het mooist in een badkamer.

Naast kleur, is de afwerking ook bepalend voor het uiterlijk. Zo kunt u kiezen uit geborsteld, glans of mat. Deze hebben alle drie een andere look en zullen dus ook voor een andere uitstraling zorgen. Ook hierbij kunt u kijken naar de afwerking van uw kranen om te bepalen wat het best past.

Een make-up spiegel met verlichting

Een make-up spiegel met verlichting is een echte uitkomst als uw badkamerlicht niet goed genoeg is om uw make-up aan te brengen. Zoals hierboven gezegd heeft badkamerlicht vaak een bepaalde tint, waardoor make-up er heel anders uitziet in daglicht. Ook komt dit licht vaak van bovenaf. Dit zijn natuurlijk niet de beste omstandigheden om foundation of concealer op te smeren! Make-up spiegels met verlichting bieden op zo’n moment een oplossing voor u. Het licht schijnt hierdoor recht op uw gezicht. Ook zorgt het ervoor dat alle haartjes tijdens het epileren duidelijk zichtbaar zijn. Dit maakt het een stuk makkelijker om de wenkbrauwen perfect te krijgen!

Als het gaat om een staande make-up spiegel, dan is verlichting natuurlijk ook erg ideaal. Het zorgt ervoor dat u in iedere kamer altijd goed licht zult hebben. Zo hoeft u hier geen rekening mee te houden. Make-up aanbrengen bij kaarslicht in uw slaapkamer? Geen probleem! U zet de verlichting van uw spiegel aan en u kunt uw gezicht alsnog perfect zien.

Een make-up spiegel met licht: staand of aan de wand

Als het gaat om een make-up spiegel met licht, dan zijn er verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Zo kunt u voor een staande variant kiezen of u kunt het monteren aan de wand. Het handige aan een staande spiegel is het feit dat u het overal mee naar toe kunt nemen. U zit dus niet vast aan één bepaalde ruimte. Ook kunt u deze na afloop altijd opbergen, zodat het niet meer in het zicht staat.

Make-up spiegels met licht aan de wand van uw badkamer geeft een erg chique uitstraling. Het zorgt namelijk voor een hotelgevoel in huis. Wat ook handig is, is dat u de badkamerspiegel nooit kwijt zult raken! Bovendien is het handig om een make-up spiegel in de badkamer te hebben, omdat men hier vaak de dag start en de dag afsluit. Het verzorgen van het gezicht en het haar gebeurt vaak op deze momenten, dus dan is het handig om standaard een make-up spiegel in de buurt te hebben. Ook als meerdere personen in huis de make-up spiegel gebruiken, is het handig om er een vaste plek aan de wand voor te maken. Zo zal er nooit ruzie of beschuldigingen ontstaan en wordt de rust in huis bewaard!

Erg handig: een vergrootspiegel in de badkamer

Wilt u uw gezicht weleens van dichtbij bekijken, maar vindt u het niet fijn om uw gezicht bijna in de spiegel te drukken? Dan is een vergrootspiegel in uw badkamer erg handig! Het zorgt er namelijk voor dat u vrijwel alle haartjes en poriën van dichtbij kunt bekijken, op een afstandje van de spiegel. Bij Douche Concurrent kunt u kiezen uit een vergroting van 5 keer of 3 keer. Over het algemeen wordt 5 keer het vaakst gekozen. Het zorgt er namelijk voor dat u de huid van heel dichtbij kunt bekijken, zonder dat het beeld vervormt. Vrijwel alle make-up spiegels in ons assortiment hebben een vergroting.

Voor mannen: een scheerspiegel met verlichting

Uiteraard is een kleine ronde spiegel aan de badkamerwand niet alleen maar geschikt voor vrouwen. Het kan namelijk ook de naam scheerspiegel krijgen. Ook voor mannen is zo’n spiegel namelijk erg handig. Een scheerspiegel met verlichting zorgt ervoor dat het licht van voor op uw gezicht valt, waardoor de gehele baard goed zichtbaar is. Kleine stukjes overslaan tijdens het scheren zal dus niet meer gebeuren!

Make-up spiegel bij Douche Concurrent

Een make-up spiegel koopt u op een eenvoudige manier bij Douche Concurrent. U kunt het namelijk via de website bestellen en bij u thuis laten bezorgen! Aan de linkerkant van de pagina kunt u filters vinden, om uw zoektocht nog wat makkelijker te maken. Wilt u toch liever een rondje door de showroom maken, om zo passend advies te ontvangen van onze specialisten? Dat kan! Wij zien u dan graag terug in Beverwijk of Schiedam!

Veelgestelde vragen over douchecabines rechthoek

Welke eigenschappen moet een goede make-up spiegel hebben?

De kans is groot dat u (bijna) iedere dag gebruik gaat maken van uw make-up spiegel, dus dan is het natuurlijk van belang dat het helemaal naar wens is. Wij raden u aan om te kijken naar het materiaal. Bij Douche Concurrent zijn de meeste spiegels gemaakt van het materiaal messing. Dit is erg sterk, waardoor het gegarandeerd een erg lange tijd mee zal gaan.

Verder raden wij u aan om te kijken naar de verlichting van de spiegel. Om uw gezicht goed te kunnen zien, kunt u het best kiezen voor LED of fluorescerend licht. Vaak wordt het licht veel gebruikt tijdens het aanbrengen van de make-up, waardoor dit een erg belangrijk onderdeel is. Bedenk dus vooraf goed wat voor licht u wenst.

Als laatst moet u nadenken over de vergroting. Er zijn namelijk spiegels beschikbaar met en zonder vergroting. Vaak raadt men aan om te kiezen voor een vergrootspiegel als het gaat om make-up. Toch kan het zo zijn dat u dit niet fijn vindt en liever een gewone spiegel heeft.

Waar moet ik op letten bij de verlichting van mijn make-up spiegel?

Om ervoor te zorgen dat u een goed resultaat krijgt, is licht een erg belangrijk onderdeel. Optimaal licht is dus van belang! Over het algemeen wordt LED of fluorescerend licht aanbevolen om een goed resultaat te krijgen. Let erop dat u kiest voor een neutrale witte kleur. Dit komt namelijk het meest in de buurt van daglicht. Vermijd ook een te sterke of juist een te felle verlichting, om het risico te vermijden dat er teveel of te weinig make-up wordt gebruikt.

Wat is de beste vergroting?

Voor het aanbrengen van make-up zijn niet alle vergrotingen ideaal. Zo zijn er make-up spiegels met een vergroting van 20x. Dit zorgt voor een vervormd beeld, wat natuurlijk niet handig is. De ideale vergroting is zo’n 5x. Zo wordt het beeld zo gedetailleerd mogelijk, maar zal het niet vervormen. Bovendien kan het zijn dat het resultaat moeilijk te zien is met een hogere vergroting.