Regendouche opbouw

Op zoek naar een stijlvolle opbouw regendouche? Deze variant is eenvoudig te monteren in uw badkamer. Het heeft daarnaast een elegante uitstraling en zorgt voor het ultieme ontspanningsgevoel. Bekijk hieronder ons volledige assortiment en bestel uw favoriet! Heeft u specifieke wensen waar uw nieuwe regendouche opbouw aan moet voldoen? Maak dan gebruik van de filters. Zo vindt u het perfecte model nog sneller.

 • Meer dan 10 jaar ervaring in sanitair
 • Tot 10 jaar garantie op kranen
 • Showroom van ruim 1000 m2
 • Altijd gratis bezorgd vanaf € 100,-

Artikelen 1 tot 24 van 117 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Artikelen 1 tot 24 van 117 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Regendouche opbouw: makkelijker te plaatsen

Twijfelt u tussen een inbouw regendouche of opbouw? Het voordeel van de opbouwmodellen is dat de montage veel minder moeite kost. U hoeft het namelijk enkel aan de wand te bevestigen, in plaats van erachter te verwerken. Dit scheelt een hoop werk en tijd! Daarnaast hoeft u met een regendouche opbouw de tegels niet weg te halen om erbij te kunnen. Vooral wanneer u alleen op zoek bent naar een vervanger voor uw oude doucheset, is dit de beste keus. Er komt namelijk geen verbouwing aan te pas.

Het fijne gevoel van een opbouw regendouche

Een andere reden om te kiezen voor een opbouw regendouche is de straal. Het heeft een bewezen ontspannende werking op het lichaam, waardoor u echt kunt relaxen. Daarnaast hoeft u dankzij de glijstang niet na te denken over de juiste afstand tussen de douchekraan en de -kop. Deze is namelijk al voor u bepaald. Het enige waar u op hoeft te letten is dat het geheel op de correcte hoogte wordt gemonteerd. Houd bijvoorbeeld minimaal 20 centimeter afstand tussen het plafond en de regendouche. Zo kunt u alles met gemak monteren en schoonmaken. Verder is het belangrijk dat de douchekraan ongeveer 110 centimeter boven de vloer wordt geplaatst. Met deze richtlijn weet u zeker dat u comfortabel onder uw opbouw regendouche kunt staan.

Wilt u meer informatie over de juiste hoogte? Lees dan deze blog over het plaatsen van de opbouw regendouche.

Regendoucheset opbouw: welke douchekop?

Natuurlijk heeft iedere regendoucheset opbouw die fijne straal waar u door zult relaxen. Toch is het van belang dat u goed nadenkt over welke douchekop het meest geschikt is voor in uw badkamer. Vooral de doorsnede is een belangrijk detail. Het bepaalt niet alleen hoe breed de straal is, maar ook hoeveel water er wordt verbruikt. Een regendouche verbruikt namelijk al gauw 25 liter per minuut, terwijl dit bij een reguliere douche rond de 11 liter ligt. Controleer van tevoren wat de warmwaterproductie is van uw huis, zodat u weet wat mogelijk is.

Een ander punt waar u op kunt letten is de vorm. Niet iedere regendoucheset opbouw heeft namelijk hetzelfde ontwerp. U kunt kiezen tussen een vierkante en ronde kop. Deze vorm is daarnaast ook terug te zien in de rest van het design, zoals bij de knoppen en de handdouche. U kunt het best kiezen voor iets wat vaker terug te zien is in uw badkamer, zodat het interieur een mooi geheel vormt. Ditzelfde geldt voor de kleur en afwerking van de regendoucheset opbouw.

De douchestang met regendouche vaak multifunctioneel

Een douchestang met regendouche is meestal niet alleen aanwezig om de douchekop op de juiste hoogte te laten hangen. Het wordt vaak ook gebruikt voor de handdouche. Met een glijstang is het mogelijk om de hoogte hiervan in te stellen, zodat u het altijd kunt aanpassen op wat u fijner vindt. Mag uw haar bijvoorbeeld niet nat worden? Dan kunt u het lager hangen op de douchestang met regendouche. Dit simpele onderdeel zorgt dus voor meer opties!

Regendouche opbouw kopen bij Douche Concurrent

Bent u al overtuigd van alle voordelen van een regendoucheset opbouw? Dat begrijpen wij heel goed! Bekijk ons volledige aanbod online of neem een kijkje in onze showrooms om een deel in het echt te zien. Als u behoefte heeft aan een helpende hand tijdens uw zoektocht, dan staan onze specialisten voor u klaar. Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan om het maximale te halen uit onze service! Zo weet u zeker dat u een geschikte regendoucheset opbouw in huis haalt.

Veelgestelde vragen over opbouw regendouches

Wat betekent het als een regendouche opbouw een thermostaatkraan heeft?

Een regendouche opbouw met thermostaatkraan komt het meest voor. Dit is een moderne variant die zorgt voor meer gemak en comfort. In deze douchekranen zit een ingebouwde thermostaat die het mogelijk maakt om de temperatuur van het water eenvoudig in te stellen. Met één greep bepaalt u hoe warm het moet zijn, en de andere greep gebruikt u om de kraan te openen en sluiten. Het water wordt automatisch gemengd, tot het de juiste temperatuur bereikt heeft. Daarna wordt dit vastgehouden. U hoeft na het opendraaien van de kraan dus niet lang te wachten op de warme straal.

Een ander voordeel is de veiligheid. Doordat een regendouche opbouw met thermostaatkraan de temperatuur vasthoudt, hoeft u niet bang te zijn voor plotselinge hete of koude straal. Daarnaast zijn de meesten voorzien van een knop die voorkomt dat u de kraan per ongeluk te heet instelt. Pas als u de knop indrukt, kunt u de temperatuur verder verhogen. De kans dat u zich verbrandt wordt hiermee erg klein.

Tot slot zorgt een regendouche opbouw met thermostaatkraan voor een besparing. Zodra u de douche aanzet, komt er vrijwel direct water uit de kop met de juiste temperatuur. Dit voorkomt verspillingen, want u kunt gelijk onder de straal stappen.

Wat is het voordeel van een regendoucheset opbouw met antikalk?

Als u kiest voor een regendoucheset opbouw met een speciale antikalklaag, dan haalt u een zeer onderhoudsvriendelijk model in huis. De vervelende witte waas zal zich hier namelijk niet snel op kunnen vormen. Mocht er toch kalk ontstaan, dan zal het zich niet kunnen hechten aan het oppervlak. Boenen is hiermee verleden tijd! U houdt een regendouche opbouw met antikalk dus gemakkelijker schoon dan een model zonder deze finish.

Uit welke kleuren opbouw regendouches kan ik kiezen?

Opbouw regendouches zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Er zijn meer onderdelen zichtbaar dan bij inbouwmodellen, dus dit maakt het kiezen van een passende tint nog net wat belangrijker.

De meest gekozen opties zijn chroom en rvs. Opbouw regendouches met deze kleuren zijn tijdloos en erg makkelijk te combineren. Vaak komen dit soort tinten al terug, bijvoorbeeld bij de deurklink of details bij de douchewand. Daarnaast zijn er veel modellen verkrijgbaar in chroom en rvs, waardoor u meer keus heeft op het gebied van design.

Naast tijdloos, kunt u ook gaan voor trendy. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen uit kleuren als zwart, goud, koper, wit en zelf roze! Met name de zwarte regendouche is erg populair. Weet u niet welke u moet kiezen? Wij raden aan om te gaan voor een kleur die al terugkomt in het interieur, zodat het mooi past bij de rest van de badkamer.