Inbouw regendouche

Een inbouw regendouche zorgt voor ultieme luxe in uw badkamer. Niet alleen komt u door de warme stralen volledig tot rust, door de regendouche in te bouwen oogt het ook nog eens zeer stijlvol en luxe. Het is dus een echte toevoeging in de ruimte. U kunt ons ruime aanbod hieronder bekijken!

546 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

546 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Een inbouw regendouche zorgt voor een luxe uitstraling

Kent u dat luxe gevoel als u in een hotelkamer verblijft? En bent u daar ook zo’n fan van? Dat gevoel kunt u eenvoudig thuis creëren door het plaatsen van een inbouw regendouche in uw badkamer! Een regendouche die ingebouwd is zal zorgen voor totale ontspanning, door de zachte stralen. Het voelt namelijk alsof u zich in een warme regenbui bevindt.

Doordat het een regendouche inbouw betreft, ontstaat er een erg chique uitstraling. De douchestang is namelijk niet zichtbaar, want het is netjes in de muur of in het plafond weggewerkt. Een erg stijlvolle toevoeging aan de ruimte dus!

Een inbouw regendouche is perfect te combineren met een inloopdouche. Beide ogen namelijk luxueus, waardoor het elkaar complimenteert. Er ontstaat op deze manier een mooi geheel in de ruimte. Kiest u voor een regendouche in de kleur goud? Dan heeft het natuurlijk helemaal de bovengenoemde uitstraling.

De doorsnede van een regendouche inbouw

De douchekoppen van een regendouche inbouw hebben allemaal een andere doorsnede. Bij een regendouche is het van belang dat uw hele lichaam onder de straal komt te staan, zodat het daadwerkelijk als een regenbui voelt. Let er wel op dat een grotere douchekop ook meer water verbruikt.

Over het algemeen kiest men vaak voor een doorsnede van 20 tot en met 30 centimeter als het gaat om een regendouche. Het aanbod is ruim, waardoor u veel keus heeft! Deze maat zorgt ervoor dat u helemaal kunt ontspannen, want uw gehele lichaam past eronder. Doucht u vaak samen met iemand of wilt u gewoon wat extra luxe? Dan kunt u ook kiezen voor een stortdouche met een diameter van 30 tot en met 40 centimeter.

Zoals eerder gezegd, zorgt een bredere douchekop wel voor veel meer waterverbruik. Als u hier dus voor kiest, raden wij u aan om voor een set te gaan. Deze wordt geleverd met een handdouche. Zo kunt u ervoor kiezen om op sommige dagen de handdouche te gebruiken, in plaats van de regendouche zelf. Dit is een eenvoudige manier om veel water te besparen! Bovendien blijft het gebruik van de regendouche dan een luxe en went u er minder snel aan. Zo geniet u langer en vaker van de voordelen van dit product!

Trendtip: inbouw regendouche zwart

U heeft het vast weleens gezien: een badkamer met zwarte elementen. Dit is op dit moment erg trendy en dat snappen wij bij Douche Concurrent heel goed! Het zorgt er namelijk voor dat de badkamer stoer en tegelijkertijd elegant oogt. Wij hebben een ruim aanbod als het gaat om een inbouw regendouche zwart. Dit kan dus erg mooi staan in een badkamer waar zwarte accessoires terugkomen. Combineert u het met eendouchecabine in zwart en wastafelkranen in deze tint? Dan ontstaat er helemaal een prachtig geheel. Doordat het een neutrale kleur betreft, kunt u het gemakkelijk combineren in de ruimte. Gaat u bijvoorbeeld voor een lichte muur? Dan ontstaat er een contrast met uw doucheset. Als u juist kiest voor een muur in dezelfde kleur als uw inbouw regendouche, dan ontstaat er een mysterieuze zwarte badkamer.

U kunt dus een hoop kanten op als u kiest voor een inbouw regendouche zwart. Wees ook niet bang om te experimenteren! Zwart past namelijk bij vrijwel alle kleuren, waardoor het gegarandeerd zal gaan stralen.

Inbouw doucheset: compleet met handdouche

Een inbouw doucheset wordt compleet met handdouche geleverd. Dit kan in sommige situaties erg van pas komen! Het kan namelijk gebeuren dat u uw haar nat wil maken, maar niet volledig wilt douchen. U kunt dan simpelweg de handdouche gebruiken!

Heeft u kinderen of huisdieren? Ook dan kan een handdouche een uitkomst zijn. Als uw kind of huisdier buiten heeft gespeeld en daardoor vies is geworden, hoeft u ze niet direct onder de douche te zetten. Even afspoelen met de handdouche is voldoende!

Bovendien bespaart u ook water als u vaak gebruik maakt van de handdouche, zoals hierboven als is besproken. Een regendouche verbruikt veel meer water dan een gewone douchekraan. Als u er soms voor kiest om alleen de handdouche te gebruiken, dan verbruikt u veel minder water! Zo zorgt u er ook voor dat het gebruik van een inbouw regendouche speciaal blijft, waardoor u er keer op keer complet van kunt geniet.

Een inbouw regendouche uit uw plafond zorgt voor volledige ontspanning

Een regendouche uit uw plafond zorgt voor totale ontspanning. Dit komt doordat u het ultieme gevoel kunt ervaren als de douchekop op een goede hoogte hangt. Zo voelt het als een zomerse regenbui! Doordat de regendouche vanuit het plafond komt, is de kans erg groot dat hij op de juiste hoogte hangt., want u hoeft geen rekening te houden met de douchestang. Zorg ervoor dat er minimaal 20 centimeter tussen de douchekop en de bovenkant van uw hoofd zit. Zo wordt het ontspannende effect bereikt! Als er minder ruimte tussen zit, dan is de kans groot dat het effect wegvalt. Het voelt dan als een gewone douchekop, wat zonde is. Heeft u alles opgemeten en heeft u niet genoeg ruimte tussen uw hoofd en de inbouw regendouche? Dan is het aan te raden om goed na te denken of het de aankoop waard is.

Een inbouw regendouche met thermostaatkraan

Een regendouche inbouw met thermostaatkraan biedt extra comfort in uw badkamer. Een thermostaatkraan mengt het water namelijk zelf. Vaak staat aangegeven hoever u de knop moet draaien om bij 38 graden Celsius te komen. Dit is voor velen een uitstekende temperatuur. U hoeft dus niet een lange tijd te zoeken om tot de gewenste warmte te komen! Bovendien gaat het ook waterverspilling tegen. Doordat het aantal graden snel bereikt is, kunt u eerder genieten van de warme douche. De temperatuur schommelt ook niet, waardoor u niet constant bezig bent met het mengen van het water. Zo weet u zeker dat u niet ineens onder een erg hete of juist koude straal komt te staan! Het draagt dus bij aan uw douchecomfort.

Voor welke vorm gaat u?

Een inbouw regendouche komt in een aantal vormen. Het meest voorkomend is rond. Dit is een moderne en sierlijke vorm, wat voor een zachte uitstraling zorgt in de badkamer. Het zorgt vaak ook voor een contrast, want vaak zijn er in een badkamer al veel harde lijnen. Denk bijvoorbeeld eens aan de tegels of uw douchecabine. Een ronde douchekop verbreekt dit.

Ook vierkante vorm is beschikbaar. Deze ogen wat harder en dus stoerder. Als u van één geheel houdt, is dit een goede keuze. Het zorgt namelijk niet voor een contrast zoals de ronde vorm, maar het gaat juist mee met de lijnen van de rest van de badkamer.

Een regendouche inbouw bij Douche Concurrent kopen?

Heeft u de inbouw regendouche van uw dromen gevonden? Dan kunt u deze eenvoudig bestellen via onze webshop! Wij gaan dan direct met uw bestelling aan de slag. Wilt u de douchekraan toch nog graag in het echt bewonderen? Of wilt u nog wat advies van onze specialisten ontvangen? Dan kunt u ons bezoeken in één van onze showrooms! Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en natuurlijk met u meedenken.

Inbouw regendoucheInbouw regendouche zwartRegendouche inbouw

Veelgestelde vragen over inbouw regendouches

Wat is een inbouw regendouche?

Een inbouw regendouche is een luxe douche die u in de muur kunt bouwen. De douchestang zal hierdoor niet zichtbaar zijn. Zo komt de douchekop uit de wand of het plafond en zit de kraan ook op de muur. Het zorgt voor een erg luxe look in de badkamer. Wel komt er een hoop hak- en breekwerk bij kijken. Hier moet u dus goed rekening mee houden als u het overweegt om een inbouw regendouche te plaatsen!

Daarnaast is een regendouche natuurlijk ook heel anders dan een gewone douchekraan. Een regendouche heeft een zeer ontspannend effect. Dit komt namelijk doordat het lijkt alsof u in een zomerse regenbui staat. De stralen zijn zacht, wat ervoor zorgt dat u helemaal tot rust komt.

Past een inbouw regendouche in iedere badkamer?

Een inbouwdouche is helaas niet geschikt voor iedere badkamer en een regendouche helaas ook niet! Dit komt voornamelijk doordat het lastig kan zijn om een inbouwdouche te plaatsen in uw badkamer. Er moet een hele verbouwing plaatsvinden en dat kan niet iedereen zich veroorloven. De set moet in de muur geplaatst worden, waardoor er aardig gehakt moet worden in de muur!

Ook is het noodzakelijk dat uw ketel de waterdruk aankan. Als dit namelijk niet zo is, voelt u waarschijnlijk geen verschil tussen een gewone douchekop en een regendouche. Dit komt doordat het laatste aardig wat druk nodig heeft om een regenbui na te bootsen. U heeft dus een vrij nieuwe ketel nodig om optimaal te kunnen genieten! Bovendien moet de douchekop ook hoog genoeg opgehangen kunnen worden om het te laten voelen als een regenbui. Wij raden u aan om minimaal 30 centimeter vrij te laten tussen de douchekop en de bovenkant van uw hoofd. Als de douchekop lager hangt, kan het zo zijn dat het niet als een regenbui voelt.

Wat is een inbouw douche met waterval?

In ons assortiment vindt u een aantal varianten met waterval. Hier kunt u aan de linkerkant van de pagina op filteren. Dit houdt in dat de hoofddouche een watervalstraal heeft naast de gewone stralen. Zo komt er een hoop water uit één gleuf, waardoor er een tropisch gevoel ontstaat. Het lijkt dan namelijk net alsof u onder een echte waterval staat! Als u vervolgens onder de regendouche gaat staan, wordt het gevoel compleet gemaakt. Dit voelt namelijk als een zomerse regenbui. Zo krijgt u een werkelijk vakantiegevoel in uw eigen badkamer!