Inloopdouche

Wilt u een stijlvolle en sterke inloopdouche in uw badkamer? Bij Douche Concurrent vindt u verschillende mooie modellen die voorzien zijn van veiligheidsglas. Zoekt u een specifieke douchewand om een inloopdouche mee te creëren? Maak dan gebruik van de filters aan de linkerkant van de pagina. Ziet u liever alle mogelijke opties? Bekijk dan ons gehele assortiment hieronder!

379 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

379 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Waarom kiezen voor een inloopdouche?

De inloopdouche is door de jaren heen steeds populairder geworden. Voornamelijk de uitstraling draagt hieraan bij. Het oogt namelijk luxe en modern, ongeacht de kleur van het frame of de afwerking van het glas. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse stijlen. Het vinden van een passend douchescherm voor de badkamer is hierdoor erg eenvoudig.

Daarnaast zijn er ook praktische redenen om te kiezen voor een inloopdouche. Een goed voorbeeld hiervan is dat er meer bewegingsruimte is dan bij douchecabines. Dankzij het open deel wordt u namelijk minder beperkt. Een extra pluspunt is dat u makkelijker samen onder de douche kunt stappen! Verder is het onderhoudsvriendelijk, aangezien het vooral grote vlakken zijn die gepoetst moeten worden. U heeft met een inloopdouchewand dus minder te maken met kleine kiertjes en hoeken waar u moeilijk bij kunt.

Douchewand inloopdouche: de mogelijkheden qua stijl

Een douchewand inloopdouche is bij ons verkrijgbaar met diverse profielen. Hierbij kunt u denken aan de kleur en afwerking, maar ook het design van het frame. Met alle opties is het heel eenvoudig om het mooi te laten passen bij het huidige (of nieuwe) interieur van uw badkamer.

U kunt kiezen uit verschillende afwerkingen: mat, geborsteld en glanzend. Mat en geborsteld zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling. Daarnaast zijn ze makkelijker schoon te houden, aangezien vlekken hierop minder goed te zien zijn. Bij een glanzend profiel zal u dit sneller zien. Deze afwerking oogt daarentegen wel weer heel luxe. Bedenk daarom wat voor u belangrijker is, zodat u de beste keus kunt maken op dit gebied.

Ook hebben sommige varianten een raster. Dit zien we vaak bij een inloopdouche zwart terugkomen. Dit geeft het een unieke look en een robuuste stijl. Ideaal voor een industriële badkamer!

Verschillende kleuren mogelijk, zoals inloopdouche zwart

Wat we door de jaren steeds meer terugzien, is een inloopdouche zwart. Het is een moderne tint die zorgt voor een stoer en stijlvol element, waardoor er een robuuste uitstraling kan ontstaan. De inloopdouches zwart hebben vaak ook een apart design, zoals een raster dat goed past bij de industriële stijl. Deze modellen zorgen voor een bijzonder effect in de badkamer. Dit maakt ze dan ook erg geliefd.

Een andere populaire optie is een inloopdouche wand met een zilvergekleurd profiel. Het is een tijdloze keus die past bij iedere stijl badkamer. Het is namelijk makkelijk te combineren. Vaak komt het al terug in de badkamer, bijvoorbeeld een deurgreep met een vergelijkbare tint. Daarnaast is zilver neutraal genoeg om goed te matchen met andere kleuren.

Er zijn nog veel meer kleuren mogelijk, waaronder goud en koper. Wij adviseren om te kiezen voor een tint die al in het interieur terugkomt. Op die manier zorgt het voor een mooi geheel. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een opbouw regendouche en wastafelkraan in dezelfde tint.

Inloopdouche met zijwand: ideaal tegen spetters

Als u op zoek gaat naar een nieuwe douche, dan moet deze zowel mooi als praktisch zijn. Doordat een inloop douchewand maar over één wand beschikt, kan het zijn dat er wat spetters de badkamer inlopen. Om dit te verminderen, kunt u gebruikmaken van een zijwand. De douche bestaat dan uit één lange wand, de inloopdouche, en nog een klein wandje waardoor er een hoek van 90 graden ontstaat. Dit zijwandje houdt ontzettend veel spetters binnen de doucheruimte, waardoor u niet na iedere douchebeurt hoeft te dweilen!

Welke afwerkingen voor inloopdouche met glas?

Bij een inloopdouche is het glas van invloed op uw privacy en de uitstraling van de badkamer. Dit komt door de kleur en de mate van doorzichtigheid. Bij Douche Concurrent heeft u keus uit een aantal verschillende opties, waaronder unieke combinaties.

De meest bekende soort is toch wel de douchewand inloopdouche met helder glas. Het grootste pluspunt hiervan is het ruimtelijk effect. De scheiding tussen de doucheruimte en de rest van de badkamer is niet zichtbaar. U kunt er helemaal doorheen kijken. Hierdoor lijkt het nauwelijks plek in beslag te nemen, wat vooral een uitkomst kan bieden in een kleine badkamer. De gehele ruimte oogt dus groter. Heeft u maar weinig ruimte? Dan adviseren wij dus een douchewand die voorzien is van helder glas.

Andere opties zijn rook- en melkglas. Deze varianten hebben gemeen dat u er niet doorheen kunt kijken. Een inloopdouche met zulk glas is een uitstekende keus als u privacy erg belangrijk vindt. Het is bijvoorbeeld nuttig als u een badkamer moet delen. Het enige verschil tussen de opties is de kleur. Melkglas (ook wel matglas genoemd) is wit, terwijl rookglas juist een donkere tint heeft. U kunt het dus mooi laten passen bij de rest van het interieur.

Kunt u niet kiezen? Ook dan hebben we de perfecte inloopdouche glaswand voor u! Kies dan voor een douchewand met een combinatie van verschillende soorten glas. Zo profiteert u van beide pluspunten en een unieke uitstraling in de badkamer.

Een inloopdouche compleet maken met douchegoot

Een inloopdouche kunt u compleet maken met een moderne douchegoot. Deze hebben vaak een lengte van 100 centimeter, wat voor het stijlvolle uiterlijk zorgt. Deze douchegoten, ook wel douchedrains genoemd, zijn beschikbaar in meerdere kleuren. De meest voorkomende is chroom. Ook is zwart een populaire tint, omdat dit mooi past bij een inloopdouche zwart. Houd er alleen wel rekening mee dat u deze goed droogmaakt na het douchen. Kalkvlekken zijn namelijk enorm zichtbaar als deze de kans krijgen om zich te vormen op uw douchegoot.

Een inloopdouche kopen bij Douche Concurrent?

Wilt u een inloopdouche in uw badkamer plaatsen? Bij ons vindt u diverse modellen die zullen zorgen voor een luxe gevoel! Ons volledige aanbod kunt u online bekijken en in onze showrooms is het mogelijk om een groot deel in het echt te aanschouwen. Daarnaast kunt u al uw vragen kwijt aan onze specialisten.

Veelgestelde vragen over inloopdouches

Kan ik de inloop douchewand het best plaatsen op een tegelvloer of douchebak?

Een inloop douchewand kan zowel op een douchebak als op de tegelvloer van uw badkamer geplaatst worden. Natuurlijk is dit van invloed op de uitstraling van uw doucheruimte. Maar er zijn meer verschillen dan het uiterlijk alleen.

Het plaatsen van een inloop douchewand op tegels is een populaire keus. Het laat de badkamer groter ogen, omdat het patroon van de vloer niet wordt onderbroken. Dit is wel het geval bij een douchebak. Daarnaast ziet het er bijzonder luxe uit! Let wel op dat u bij een inloopdouche op de tegelvloer wel een douchegoot moet installeren. Anders kan het water niet weglopen.

Het voordeel van een douchebak is daarentegen het gemak. Er zit al een putje in om het water in weg te laten lopen en bij een hoog model hoeft u niet eens de grond eronder te bewerken. De sifon past er dan namelijk al in! Bovendien zijn de meeste douchebakken gemaakt van een slipvast materiaal. Uitglijden zal niet zo snel gebeuren, zelfs niet als het nat wordt. Hier moet u wat meer bij oppassen als u ervoor kiest om de inloop douchewand op de tegelvloer te plaatsen.

Wat moet ik nog meer aanschaffen om de inloopdouche compleet te maken?

De meeste inloopdouches op onze website worden geleverd met bevestigingsmateriaal, zodat u direct aan de slag kunt met de montage. Hier hoeft u dan niet meer over na te denken bij de aanschaf van het product. Wat wij wel adviseren is om van tevoren te bepalen waar u de douchewand op wilt plaatsen: een douchebak of een tegelvloer? Het antwoord op deze vraag is namelijk bepalend voor uw verdere benodigdheden. Kiest u voor een douchebak? Dan heeft u uiteraard een model nodig dat qua grootte geschikt is voor uw nieuwe inloopdouche. Als u het toch liever op de tegelvloer monteert, dan heeft u een douchegoot nodig. Anders kan het water niet weglopen en zal het zich verspreiden door uw badkamer. Tot slot is een inloopdouche niet compleet zonder een heerlijke doucheset!

Weet u niet zeker welke producten geschikt zijn om de inloopdouche verder compleet te maken? Bij een groot deel van ons assortiment staan bijpassende producten vermeld! Zo kunt u geschikte combinaties in één oogopslag zien. Heeft u een ander product gezien, maar vraagt u zich af of het een match is met uw nieuwe inloopdouche? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Hoe kan ik de douchewand voor de inloopdouche bevestigen?

Per douchewand voor de inloopdouche kan de bevestigingswijze verschillen. Let hier dus goed op bij het kiezen van een model! U heeft een aantal mogelijkheden: een muurprofiel, scharnierpunten, een wandsteun of een hoekprofiel.

De meest gekozen optie is het muurprofiel. Het is eenvoudig te monteren en zeer geschikt voor muren die niet kaarsrecht lopen. Wanneer er sprake is van een speling, kan dit met gemak worden afgesteld. Verder wordt er gebruikgemaakt van een stabilisatiestang. Door deze twee onderdelen staat de douchewand voor de inloopdouche stevig! Deze bevestigingswijze is verreweg het vaakst terug te vinden in ons assortiment.

Ziet u liever minder van het profiel zelf? Dan raden wij aan om te kiezen voor scharnierpunten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van twee klemmetjes, in plaats van een hele strook aan de muur. Bovenin wordt, net als bij het muurprofiel, een stabilisatiestang geplaatst. Hierdoor staat het geheel goed vast.

Als u de inloopdouchewand niet in een hoek wilt plaatsen, dan is een wandsteun de juiste keus. Door deze type bevestiging kunt u aan twee kanten de ruimte betreden. Hierdoor ontstaat er als het ware een inloop douchecabine. Het wordt gemonteerd door middel van twee stabilisatiestangen aan de bovenkant. In sommige gevallen worden daarnaast twee klemmen aan de onderkant van de douchewand geplaatst voor extra stevigheid.

Een hoekprofiel is enkel van toepassing als u besluit om een vaste zijwand te plaatsen. Met deze verlenging creëert u een kleine hoek, wat spatwater tegen zal houden. Het is dus geen bevestigingswijze voor de inloopdouchewand zelf.