Douchescherm

Wilt u een nieuwe douchescherm aanschaffen? Bij Douche Concurrent hebben we een uitgebreid assortiment. Veel doucheschermen beschikken zelfs over veiligheidsglas! Om ervoor te zorgen dat u gemakkelijk het perfecte scherm vindt, kunt u aan de linkerkant van de pagina filteren op onder andere de afmeting, kleur en aantal wanden.

388 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

388 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Een douchescherm: een moderne keuze

Een douchescherm wordt vaak gebruikt in de badkamer als inloopdouche. Dit is een erg moderne en stijlvolle keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een douchescherm in plaats van een douchecabine. Eén van de redenen is het feit dat een scherm zeer geschikt is voor een kleinere badkamer. Dit komt doordat er veel afmetingen beschikbaar zijn en men zit niet direct vast aan een volledige cabine met standaardafmetingen. Een douchescherm kan dus geplaatst worden in vrijwel iedere badkamer.

Geen natte badkamer: scherm met zijwand

Twijfelt u over het kopen van een douchewand, omdat u niet wilt dat uw badkamervloer na iedere douchebeurt helemaal nat is? Dan is er een oplossing voor u! Het drooghouden van uw badkamer kan met een scherm inclusief een zijwand. Zo heeft u dus een brede inloopdouche met nog een smal zijwandje eraan. Dit zal ervoor zorgen dat veel water en spetters binnen de ruimte worden gehouden, zodat u niet constant de vloer hoeft te dweilen. Zo kunt u genieten van een prachtige inloopdouche, zonder een vervelende natte badkamer als gevolg. Bij Douche Concurrent verkopen we al zijwandjes met een afmeting vanaf 30 centimeter. Zo heeft u voldoende ruimte om gemakkelijk de ruimte te betreden, terwijl er tegelijkertijd een hoop water binnen wordt gehouden. Om er zeker van te zijn dat het zijwandje makkelijk geïnstalleerd kan worden, kunt u ervoor kiezen om een set te kopen. U ontvangt dan een douchescherm inclusief een zijwand. Zo hoeft u de twee onderdelen niet los bij elkaar te zoeken. Ook weet u zeker dat het past en dat de materialen hetzelfde zullen zijn.

Doucheschermen gemaakt van glas

Een douchescherm is altijd gemaakt van glas. Dit zorgt namelijk voor een frisse uitstraling, het kan goed tegen vocht en het gaat erg lang mee. Dat is natuurlijk belangrijk als het gaat om een badkamer. Toch zijn veel mensen bang dat het glas ooit breekt. Bij Douche Concurrent hoeft u hier niet voor te vrezen! Vrijwel alle doucheschermen zijn gemaakt van veiligheidsglas. Dit is dikker dan normaal glas, flexibel en erg stootbestendig. Zelfs met rondrennende kinderen hoeft u zich geen zorgen te maken over verwondingen. De kans is erg klein dat het glas ooit zal breken. Doet het dit toch? Dan valt het in duizenden onscherpe korrels uit elkaar. Zelfs als het kapot gaat kunt u zich dus niet verwonden aan dit glas!

Qua afwerkingen heeft u een aantal verschillende keuzes als het gaat om doucheschermen van glas. Welke u kiest, hangt volledig af van uw voorkeur! Vindt u het bijvoorbeeld niet fijn als u helemaal zichtbaar bent als u geniet van een heerlijk warme douche? Dan kunt u het best kiezen voor mat- of melkglas. U bent dan niet zichtbaar voor anderen in de badkamer. Vindt u het belangrijk dat de badkamer ruimtelijk oogt? Dan is helder glas de beste optie voor u. Als u een donkere look in de ruimte wilt creëren, dan raden wij u aan om eens te kijken naar rookglas. Dit is donker glas wat voor een zeer unieke uitstraling in de ruimte zal zorgen.

Douchescherm voor uw bad

Beschikt u in de badkamer over een douchebad en wilt u niet dat het water over heel de vloer ligt? Dan bent u waarschijnlijk op voor naar een douchescherm voor uw bad! Dit is een smalle wand die geplaatst kan worden op uw bad aan de kant van uw doucheset. Een badwand is echter een stuk lager dan een douchescherm, doordat ze op het bad geplaatst moeten worden. Om het zo makkelijk mogelijk voor u te maken, hebben we een aparte pagina voor badwanden.

Een douchescherm kopen?

Heeft u een aantal prachtige exemplaren gevonden, maar wilt u ze toch nog even in het echt bewonderen? Of heeft u simpelweg nog geen keuze kunnen maken? Dan kunt u ons bezoeken in één van onze showrooms! Onze specialisten kunnen u dan passend advies geven, zodat de keuze een stuk makkelijker voor u wordt. Zien we u snel in Beverwijk of Schiedam?

Veelgestelde vragen over doucheschermen

Voor hoeveel wanden moet ik kiezen?

Over het algemeen kiezen de meesten voor één wand als ze een douchescherm plaatsen in hun badkamer. Op deze manier ontstaat er namelijk een inloopdouche. Eén wand is dus al meer dan voldoende in de meeste gevallen! Mocht u er zeker van willen zijn dat het meeste water in de doucheruimte blijft, dan kunt u er voor kiezen om twee wanden aan te schaffen. U heeft dan een douchescherm en een zijwandje. De zijwand is in dit geval dus een stuk kleiner dan uw douchescherm. Ook kunt u ervoor kiezen om uw douchescherm niet direct tegen een muur te plaatsen, maar juist van de muur af. De inloopdouche staat dan tegen één muur aan in plaats van twee. Om ervoor te zorgen dat het water niet langs beide kanten de badkamer in loopt, kunt u twee zijwandjes plaatsen. U schaft dan in totaal drie wanden aan. Hoeveel wanden u nodig heeft, hangt dus af van wat voor inloopdouche u wilt plaatsen.

Is een douchescherm geschikt voor een kleine badkamer?

Jazeker! Sterker nog, wij raden het plaatsen van een douchescherm juist aan in een kleine badkamer. Er bestaan namelijk smalle schermen, waardoor u niet vastzit aan een standaard 90x90 afmeting. Ook kunt u er met een wand voor kiezen om deze dichter bij de muur te plaatsen, waardoor het een rechthoekige vorm krijgt. Daarnaast lijkt uw badkamer juist ruimer met een douchescherm van helder glas. Kortom, als u een kleine badkamer heeft, kies dan voor een douchescherm als dat mogelijk is!

Welke bevestigingswijze is geschikt?

Als het gaat om een bevestigingswijze, dan kiezen de meesten voor een muurprofiel. Dit is namelijk erg makkelijk te monteren en daarnaast oogt het zeer stijlvol. Het douchescherm is hierdoor stevig geïnstalleerd. Mocht u kiezen voor een douchescherm met een zijwand, dan is een hoekprofiel ook vaak van toepassing.

Ook kunt u kiezen voor scharnierpunten. U kunt dan, zoals de naam zegt, het scherm bevestigen door middel van twee punten op de wand. Dit is dus een stuk minimalistischer dan een muurprofiel!

Kiest u ervoor om het scherm tegen één muur te plaatsen, waardoor beide kanten open zijn? Dan kunt u gebruik maken van een wandsteun. Het douchescherm staat dan niet direct tegen een muur aan. Zo kunt u de ruimte zowel via links als rechts betreden.