Vijfhoekige douchecabine

Zoekt u een vijfhoek douchecabine? Deze modellen zijn ideaal voor de kleine badkamer, dankzij de ruimtebesparende vorm! Bij Douche Concurrent vindt u de ideale douchecabine vijfhoek die mooi zal passen bij het interieur. Bekijk ons aanbod hieronder en kies het model dat aansluit op al uw wensen!

8 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

8 artikel(en)

«
per pagina

Sorteer op

Vijfhoekige douchecabine voor meeste ruimtebesparing

De vijfhoekige douchecabine is geschikt voor iedere badkamer. Het neemt namelijk minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige douchecabine. Dit komt door de vorm aan de voorkant, welke bestaat uit vier hoeken. U houdt hierdoor meer loopruimte over dan bij andere varianten. Dit, zonder dat het ten koste gaat van het comfort tijdens het douchen. De vijfde is de hoek van uw badkamer, waar u de cabine plaatst. Hiermee creëert u een mooie afgesloten ruimte waar u fijn in kunt vertoeven.

Iets anders wat onmisbaar is in een kleine badkamer, is een cabine met helder glas. Dit is volledig transparant. Doordat u hier doorheen kunt kijken, ontstaat er een optische vergroting: de grens tussen de vijfhoek douchecabine en de rest van de badkamer vervaagt als het ware. Het is minder duidelijk zichtbaar, dus lijkt de ruimte groter dan deze daadwerkelijk is.

Stijlvol en modern: perfect voor diverse interieurs

Een douchecabine vijfhoek is niet alleen erg praktisch, maar ook nog eens stijlvol. De strakke lijnen van de vorm en het profiel zorgen samen voor een eigentijdse uitstraling, wat momenteel erg geliefd is. Het past namelijk goed bij moderne badkamerstijlen. Daarbij zijn een groot deel van de modellen in ons assortiment voorzien van een tijdloos tintje: details in chroom. Denk hierbij aan het profiel, de handvatten en zelfs de scharnieren. Het oogt verfijnd én is erg makkelijk te combineren. Chroom staat namelijk schitterend bij vrijwel iedere kleur. U kunt gaan voor een neutrale match als wit of zwart, maar ook aardetinten en opvallende kleuren zijn een mogelijkheid! Een douchecabine vijfhoek met een chroomkleur is dus een aanwinst voor vrijwel ieder badkamerinterieur.

Vijfhoek douchecabine: 6 of 8 millimeter veiligheidsglas

Elke vijfhoek douchecabine op onze website is voorzien van veiligheidsglas. Dit is sterker dan de normale variant en het zal nooit in scherven op de vloer eindigen. Veiligheidsglas valt bij ongelukken namelijk alleen in onscherpe korreltjes uit elkaar, zodat u zich niet snel zal verwonden. Het risico op pijnlijke situaties in de badkamer wordt hierdoor een stuk kleiner!

De vijfhoek douchecabines in ons assortiment zijn verkrijgbaar met zes of acht millimeter dik veiligheidsglas. Beide mogelijkheden zijn sterk, maar met de dikkere soort is de kans op beschadigingen toch wat minder groot. Wilt u de meest betrouwbare optie, bijvoorbeeld omdat u kleine kinderen heeft? Dan raden wij de vijfhoekige douchecabines met acht millimeter dik veiligheidsglas aan.

Een extra pluspunt? Kies voor glas met een antikalklaag!

Wilt u, naast veiligheid, ook profiteren van gemak? Kies dan voor een douchecabine vijfhoek met glas dat afgewerkt is met een antikalklaag! We hebben een aantal modellen in ons assortiment die voorzien zijn van dit luxe extraatje. Een antikalklaag zorgt ervoor dat kalk en ander vuil zich moeilijk kunnen hechten aan het materiaal. U zult dus niet snel die vervelende witte waas zien op het glas. Het is hierdoor ook een stuk makkelijker schoon te houden dan wanneer u kiest voor een vijfhoek douchecabine zonder antikalklaag. Zo blijft het heldere glas ook echt helder en geniet u nog meer van uw nieuwe aanwinst in de badkamer!

Douchecabine vijfhoek van 90x90 of 100x100 centimeter

Bij Douche Concurrent vindt u modellen in twee verschillende formaten. De meest populaire keus is toch wel de douchecabine vijfhoek van 90x90 centimeter. Deze grootte komt het meeste voor in de badkamers van nu. Het levert namelijk gegarandeerd een mooie balans op tussen compact en comfortabel. Als u zo veel mogelijk van de ruimtebesparing wilt profiteren, dan is een vijfhoek douchecabine 90x90 de beste keus.

Heeft u graag wat extra bewegingsvrijheid? Dan adviseren wij om te kiezen voor een vijfhoekige douchecabine 100x100 centimeter. Dankzij de vorm profiteert u al van ruimtebesparing, waardoor het grotere formaat eigenlijk al wordt gecompenseerd. Een douchecabine vijfhoek van 100x100 centimeter is dus ideaal als u met een kleinere badkamer toch wilt genieten van extra doucheruimte!

Vijfhoek douchecabines bij Douche Concurrent

Heeft u hulp nodig bij het kiezen uit de verschillende vijfhoek douchecabines? Dan staan wij voor u klaar! U kunt bij onze klantenservice terecht, maar ook in één van onze showrooms. Onze specialisten kunnen eventuele vragen beantwoorden en een rondleiding geven. Hier kunt u bovendien direct inspiratie opdoen en een deel van onze vijfhoekige douchecabines in het echt bekijken! Zien we u snel?

Veelgestelde vragen over vijfhoekige douchecabines

Kan ik beter kiezen voor een kwartronde of vijfhoekige douchecabine?

Het vijfhoekige model lijkt erg op een kwartronde douchecabine. Beiden zijn namelijk voorzien van een vergelijkbare ruimtebesparende vorm. Bij de vijfhoek douchecabine neemt wel net wat minder plek in beslag. Deze bestaat namelijk uit rechte lijnen, in tegenstelling tot de ronde vormen van de kwartronde modellen. Als u dus het maximale wilt halen uit de ruimtebesparing, dan adviseren wij om te kiezen voor een douchecabine vijfhoek.

Een ander verschil tussen de twee vormen is het effect op het interieur. Een vijfhoekige douchecabine oogt door de strakke lijnen vooral modern, terwijl een kwartronde cabine een wat zachtere uitstraling heeft. Dit komt door de ronding aan de voorkant. Bedenk voor u een keuze maakt dus wat u zelf het mooist zou vinden in uw badkamer.

Met wat voor type deuren is de vijfhoek douchecabine verkrijgbaar?

Alle vijfhoek douchecabines zijn verkrijgbaar met draaideuren. U kunt zelf beslissen over het aantal, want u vindt bij ons modellen met één of twee. Beiden zullen soepel openen en sluiten, maar bij twee deuren is de uitzwaai wat kleiner dan wanneer u er maar één heeft. Dit raden we dan ook aan als u maar weinig ruimte heeft in uw badkamer. Zo hoeft u namelijk minder plek vrij te houden.

Daarnaast kunt u nog nadenken over de openingswijze van de deuren. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld modellen waarbij ze naar buiten draaien. U moet hiervoor wel voldoende ruimte aan de voorkant overhouden om ze te kunnen openen, maar het handige is dat u altijd makkelijk de cabine uit kunt stappen na het douchen.

Verder hebben we ook de douchecabine vijfhoek met deuren die zowel naar binnen als naar buiten ingesteld kunnen worden bij de montage. Dit heet ook wel een ‘omkeerbaar’. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt kiezen. Bij deuren die naar binnen draaien hoeft u geen rekening te houden met de ruimte aan de voorkant van de cabine. Dat is een praktische keus voor kleine badkamers.

Moet ik bij een douchecabine vijfhoek kiezen voor een zij- of hoekinstap?

De douchecabines met vijfhoek in ons assortiment zijn verkrijgbaar met zowel een zij- als een hoekinstap. Bij de één kunt u, zoals de naam al verklapt, aan de zijkant in- en uitstappen. Bij de ander zit de opening juist in het midden van de voorzijde.

De hoekinstap zien we vaak terug bij douchecabines met dit soort vormen, omdat het een ruime opening oplevert. Zo kunt u met gemak onder de douche (vandaan) stappen. Toch heeft u bij de vijfhoekige douchecabine met zij-instap hetzelfde effect, omdat deze voorzien zijn van twee deuren in plaats van één. Beiden beschikken dus over een brede opening.

Waar u wel rekening mee moet houden is hoe u de deuren bij een zij-instap opent. Eén van de twee komt namelijk in de buurt van de badkamerwand. Als u deze met te veel kracht opent, is het soms mogelijk dat de greep van de deur tegen de muur slaat. Let hier dus wel op als u kiest voor een douchecabine met vijfhoek en een zij-instap.