Douchecabine Vierkant

Wilt u een vierkante douchecabine kopen? Bekijk ons uitgebreide assortiment vierkante douchecabines hieronder. Let bij de aanschaf goed op de afwerking van het glas, het profiel en de verschillende afmetingen. Heeft u hulp nodig bij het kiezen? bekijk dan snel ons advies over douchecabines.

 • Meer dan 10 jaar ervaring in sanitair
 • Tot 10 jaar garantie op douches
 • Showroom van ruim 1000 m2
 • Altijd gratis bezorgd vanaf € 100,-

Artikelen 1 tot 24 van 126 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Artikelen 1 tot 24 van 126 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Sorteer op

Een douchecabine die vierkant is

Een douchecabine vierkant wordt vaak geplaatst in de hoek van de badkamer. Dit oogt stijlvol en het zorgt ervoor dat er voldoende ruimte overblijft in de rest van de badkamer. Een douchecabine die vierkant is, is symmetrisch. Dit zorgt voor rust in de ruimte. Deze vorm kan dus zeer geschikt zijn voor een kleinere badkamer, waarin deze uitstraling gewenst is. Natuurlijk straalt een douchecabine vierkant ook in een grote badkamer! Doordat de wanden beide even lang zijn, kunt u gemakkelijk bewegen in de ruimte. Dit maakt het een fijne douche!

Een tijdloze keuze: een vierkante douchecabine

Een vierkante douchecabine is een erg goede keuze vinden wij bij Douche Concurrent. Het is namelijk een tijdloze vorm, dus u zult het niet snel zat zijn! Bovendien is het assortiment breed, waardoor er gegarandeerd en variant voor u tussen zit. Zo zijn er verschillende afmetingen, maar ook een aantal kleuren beschikbaar.

Zoals hierboven al is genoemd, is de symmetrie van een vierkante douchecabine zeer stijlvol. Het enige wat u nodig heeft om deze douchecabine tot zijn recht te laten komen, dat zijn twee muren met een hoek van 90 graden. Deze vorm zorgt er ook voor dat u altijd voldoende ruimte heeft om te bewegen. Als u zich omdraait is de kans klein dat u een koude muur aanraakt, wat natuurlijk wel zo fijn is!

Bovendien kunt u ook kiezen tussen verschillende kleuren. Een erg populaire kleur op het moment is een douchecabine vierkant in de kleur zwart. Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod als het gaat om deze kleur. Zo zijn er minimalistische varianten beschikbaar, of wat drukkere cabines met veel zwarte lijnen. U kunt dus kijken naar de rest van uw badkamerinterieur om te bepalen welke het beste past.

Uiteraard kunt u ook voor klassiek chroom gaan als het gaat om de kleur van de vierkante douchecabine. Dit is een eigentijdse kleur en past bij iedere stijl. U weet dus altijd dat u goed zit als u voor deze kiest. Het is ook erg makkelijk te combineren met andere meubels. Wel raden wij u aan om de kranen in de badkamer in dezelfde kleur te houden.

Mocht u een hele kleine badkamer hebben, dan raden wij u aan om te kijken naar kwartronde douchecabines, in plaats van een vierkante vorm. Dit komt doordat een kwartronde cabine ruimtebesparend werkt. U houdt zo dus meer loopruimte over.

Een douchecabine vierkant van 90x90 centimeter

De afmeting die het meest populair is in Nederland, is de douchecabine van 90x90 centimeter. Het is dus ook logisch als u op zoek bent naar een douchecabine vierkant van 90x90 centimeter! De meeste badkamers zijn namelijk zo gebouwd dat dit makkelijk past. Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod als het gaat om deze maat.

Douchecabine vierkant van 90x90 met een hoekinstap is het meest geliefd. Een hoekinstap houdt in dat men de cabine kan betreden via de punt. Meestal heeft het dan ook twee deuren die u allebei tegelijk kunt openen.

Douchecabine 80x80 of 100x100 voor een vierkant?

Ook voor een douchecabine van 80x80 of 100x100 vierkant kunt u bij ons terecht! Dit zijn twee erg populaire maten. Over het algemeen raden wij u aan om te kijken naar een afmeting van 80x80 centimeter als u een kleinere badkamer heeft. Het is namelijk een maat waarin u voldoende bewegingsruimte heeft, maar toch voldoende ruimte overhoudt in de rest van de badkamer.

Is uw badkamer groter dan gemiddeld? Dan kunt u kijken naar een douchecabine van 100x100. Dit is namelijk een maat waarin u erg comfortabel kunt bewegen. U zult merken dat u gemakkelijk de benen kunt wassen of scheren, zonder dat u rekening hoeft te houden met de douchewand.

Een douchecabine vierkant kopen?

Weet u al dat u een vierkante douchecabine wilt kopen, maar nog niet precies welke? Dan kunt u ze in het echt komen bewonderen in één van onze showrooms! Zien we u snel in Beverwijk of Schiedam?

Veelgestelde vragen over douchecabines vierkant

Past de vierkante vorm in iedere badkamer?

Een vierkante douchecabine is helaas niet geschikt voor iedere badkamer. Voor een kleine badkamer raden wij aan om te kijken naar kwartronde varianten. Deze zijn ruimtebesparend, waardoor er meer loopruimte overblijft. Natuurlijk kunt u met een kleinere badkamer ook kijken naar een kleinere afmeting, om zo alsnog een vierkante douchecabine te plaatsen. Dit zorgt er echter wel voor dat u minder bewegingsruimte heeft tijdens het douchen zelf.

Mocht u een gemiddelde of een grote badkamer hebben, dan past een vierkante douchecabine er vrijwel altijd in.

Wordt er een douchebak bij geleverd?

Bij Douche Concurrent hebben we een aantal varianten die geleverd worden inclusief een douchebak. In de meeste gevallen is dit echter niet zo. U zult dan apart een douchebak moeten bestellen, mocht u deze willen. Let hierbij goed op de afmeting, zodat deze overeen komt met uw douchecabine. Sommige douchecabines kunnen ook op de tegelvloer gemonteerd worden, waardoor u dus helemaal geen douchebak nodig zult hebben.

Welke deur moet ik kiezen?

Als het gaat om douchecabines, dan is een schuifdeur de meest gekozen optie. Vooral in kleine badkamers is het ideaal. U hoeft zich namelijk totaal geen zorgen te maken over ruimte in de badkamer. Het in- en uitstappen gebeurt door het schuiven over de vaste wanden van de cabine. Er zijn dus geen openslaande deuren!

U kunt ook kiezen om voor een draaideur te gaan bij het uitzoeken van een nieuwe cabine. Het gaat dan om één of twee deuren die openslaan. Dit zorgt voor een erg brede instap. Met een draaideur kan het zo zijn dat ze naar binnen of naar buiten openen, let hier dus goed op.