Douchecabine Rechthoek

Bent u op zoek naar een douchecabine rechthoek? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment hieronder! Deze modellen zijn erg stijlvol en passen in vrijwel iedere badkamer. De kans is dus groot dat er een perfect exemplaar voor u tussen zit.

162 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

162 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Een douchecabine 120x90: een fantastische keuze

Een douche met een erg populaire afmeting, dat is een douchecabine van 120x90. Een ideale maat, vinden wij bij Douche Concurrent. Dat komt omdat het een erg ruime douchecabine is, maar u hoeft geen groot deel van het looppad in te leveren. Er zit dus een mooie balans in. Zo kunt u zich vrij bewegen in de ruimte, terwijl u een hoop loopruimte overhoudt. Dit maakt het en geschikte maat voor vele badkamers. U maakt met deze vorm optimaal gebruik van de ruimte!

Het glas van een douchecabine rechthoek

De douchewanden van een douchecabine rechthoek zijn gemaakt van glas. Bij Douche Concurrent zijn alle rechthoekige cabines voorzien van veiligheidsglas. Dit staat erom bekend dat het erg stevig is en bijna niet kan breken. Erg fijn dus, als er rondrennende kinderen in huis zijn. Zelfs als er tegenop gelopen wordt, is de kans erg klein dat het stukgaat dankzij de flexibiliteit. Als het ooit toch kapot gaat, dan zal de wand in een boel onscherpe korrels uit elkaar vallen. U kunt zich op dit moment nog steeds niet aan de wand verwonden. Kortom, het is een ontzettend veilige douchecabine!

Ook is er een verschil in dikte als het gaat om het glas. Zo kunt u kiezen voor een dikte van 4 millimeter, of juist 10 millimeter. Hoe dikker het glas, hoe minder snel het ooit zal breken. Wilt u er dus voor zorgen dat de kans zo klein mogelijk is? Dan raden wij u aan om te kijken naar 8 millimeter of 10 millimeter.

Ook qua afwerkingen zijn er verschillende opties mogelijk als het gaat om een douchecabine rechthoek. De meesten kiezen voor helder glas. Dit is glas waar u gemakkelijk doorheen kunt kijken. Ook zorgt dit ervoor dat de ruimte royaler lijkt dan het daadwerkelijk is. Als u privacy belangrijk vindt, dan kunt u kiezen voor een combinatie tussen helder- en matglas. Om een echte eyecatcher te maken van uw douchecabine rechthoek, kunt u eens kijken naar rookglas. Dit is donker glas, wat dus een zeer unieke uitstraling heeft.

Een douchecabine: de afmeting

Als het gaat om een douchecabine rechthoek, dan zijn er een hele hoop afmetingen beschikbaar. Dit is handig, zodat u natuurlijk zeker weet dat er een perfecte maat voor u bijzit! Toch kan het ook een beetje overweldigend zijn. Als u een gemiddelde badkamer heeft, dan raden wij aan om te kijken naar 120x90 centimeter. Deze maat wordt het vaakst gekozen. Als uw badkamer aan de kleinere kant is, dan kunt u wellicht een douchecabine 80x100 centimeter plaatsen of een douchecabine 90x100. Deze zijn beiden een maatje smaller, zodat er voldoende loopruimte overblijft.

Een rechthoekige douchecabine is een echte aanwinst

Een rechthoekige douchecabine zorgt ervoor dat uw badkamer er modern en stijlvol uitziet. Dit komt door het feit dat het strakke lijnen heeft, maar niet symmetrisch is. Dit zorgt voor een mooi effect in de ruimte. Daarnaast kan het ook nog eens handig zijn in een kleine badkamer. U hoeft namelijk niet aan allebei de kanten evenveel ruimte te hebben. Het kan dus een uitkomst zijn als één kant meer beschikbare ruimte heeft. Daarnaast zijn er een hoop afmetingen beschikbaar. Het vinden van een perfecte rechthoekige douchecabine wordt zo erg makkelijk!

Een douchecabine rechthoek kopen bij Douche Concurrent?

Het kiezen van het ideale model is niet eenvoudig. Welke afmeting past het best in uw badkamer en heeft u een gesloten douchecabine nodig of niet? Weet u nog niet welke u het best in uw badkamer kunt monteren? Bezoek dan één van onze showrooms! Zo kunt u met alle vragen terecht bij onze specialisten. Zij zullen u passend advies geven om u zo goed mogelijk te helpen tijdens uw zoektocht.

Veelgestelde vragen over douchecabines rechthoek

Welke afmeting moet ik kiezen voor mijn douchecabine rechthoek?

Welke afmeting u moet kiezen, hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte die u heeft. Over het algemeen kiezen mensen het vaakst voor de maat 120x90 centimeter. Deze afmeting past in een gemiddelde badkamer. Om ervoor te zorgen dat uw douchecabine rechthoek gegarandeerd past, raden wij u aan om tape in de juiste afmeting op de vloer te plakken. Heeft u bijvoorbeeld een cabine met een afmeting van 120x90 centimeter op het oog? Plak dan tape op de grond waar uw cabine moet komen te staan. Zo ziet u in één opslag of het past. Ook kunt u op deze manier gemakkelijk andere maten proberen. Let overigens wel op de verschillende soorten deuren. Als u een douchecabine op het oog heeft met een openslaande deur, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte overblijft om te cabine te betreden.

Welke deur moet ik voor een rechthoekige douchecabine kiezen?

Bij een rechthoekige douchecabine wordt er het vaakst gekozen voor een draaideur. Dit is een deur die naar buiten openslaat. Deze optie zorgt ervoor dat er een ruime opening ontstaat zodat u gemakkelijk de cabine kunt betreden. Wel moet u er rekening mee houden dat een openslaande deur ruimte inneemt. Zorg ervoor dat de deur gemakkelijk open en dicht kan, zonder dat het uw andere meubels raakt.

Ook zijn er een aantal rechthoekige douchecabines met een schuifdeur. Deze kunt u openen door de deur over de vaste wand heen te schuiven. Het voordeel hiervan is dat u geen rekening hoeft te houden met andere meubels in de ruimte. Erg handig voor een kleinere badkamer dus!

Wordt er een douchebak bij geleverd?

Bij Douche Concurrent worden de meeste rechthoekige douchecabines geleverd zonder douchebak. Dit komt doordat er veel cabines ook op de tegelvloer gemonteerd kunnen worden. U kunt wel een losse douchebak bij ons aanschaffen. Let goed op de maten hiervan! Mocht u er zeker van willen zijn dat het allemaal past, dan zijn er ook een aantal cabines die standaard met een douchebak geleverd worden. U kunt hier aan de linkerkant van de pagina op filteren.