Douchecabine 80x80

Bent u op zoek naar een kleine douchecabine van 80x80 centimeter? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment hieronder! Deze afmeting is ideaal voor de kleinere badkamers. Hulp nodig in uw zoektocht? Bekijk ons advies over douchecabines.

29 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

29 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Sorteer op

Een douchecabine van 80x80 cm: voor de kleinere badkamer

Heeft u een kleine badkamer en bent u op zoek naar een douchecabine die gemakkelijk past in de ruimte? Dan is een douchecabine met douchewand van 80 cm zeer geschikt. Dit is de afmeting die kleiner is dan gemiddeld, wat de kans groot maakt dat het in uw badkamer zal passen. De verschillende vormen, zoals een douchecabine van 80x80 kwartrond, zorgen ervoor dat er gegarandeerd een douche voor u bijzit!

Een complete douchecabine van 80x80 cm is een maatje smaller dan het gemiddelde, wat het een zeer geschikte variant maakt voor iedere badkamer. Ook als u een gemiddelde of een grote badkamer heeft kan deze afmeting ideaal zijn. Zo houdt u bijvoorbeeld een hoop ruimte over voor andere meubels. Bovendien is een douchecabine kwartrond van 80x80 helemaal ideaal als het gaat om een kleine badkamer. Door de ronding aan de voorkant blijft er nog meer ruimte over dan bij een vierkante variant.

Het glas van een complete douchecabine 80x80

Wat natuurlijk belangrijk is bij het aanschaffen van een complete douchecabine van 80x80 centimeter, is het glas dat het heeft. Bij Douche Concurrent hebben de meeste douchecabines veiligheidsglas! Dit is ideaal natuurlijk, zodat u er zeker van bent dat er geen verwondingen plaats kunnen vinden. Zelfs met rondrennende kinderen is de badkamer een veilige plek. De kans dat veiligheidsglas breekt is erg klein, doordat het stootbestendig en flexibel is.

Het glas van de douchecabines heeft ook verschillende diktes. U heeft de keuze uit 5, 6 of 8 millimeter. Vindt u het dus belangrijk dat het glas zo dik mogelijk is? Dan kunt u aan de linkerkant van de pagina filteren op 8 millimeter glas.

Ook kunt u kijken naar de afwerking van het glas. Over het algemeen wordt helder glas het vaakst gekozen. Hier kunt u geheel doorheen kijken en het zorgt ervoor dat de badkamer ruimtelijker lijkt. Ook kunt u kiezen voor matglas. Het is niet mogelijk om door dit glas heen te kijken. Dit is erg geschikt als u veel waarde hecht aan privacy. Er zijn ook varianten beschikbaar waarin een combinatie gemaakt wordt tussen helder- en matglas. Deze douchecabines hebben dan een matte strook in het midden, zodat u niet volledig zichtbaar bent voor anderen in de badkamer. Om een unieke look in uw badkamer te krijgen, kunt u ook kiezen voor rookglas!

De afmeting 80x80 cm

Zoals voorheen al is gezegd, is deze afmeting van 80x80 zeer geschikt voor een kleinere ruimte! Met een douchecabine van 80x80 cm heeft u voldoende ruimte om te genieten van de warme straal en zorgt u er tegelijkertijd voor dat er voldoende loopruimte is in de badkamer. Uiteraard kunt u ook een douchecabine van 80x80 cm in een grotere badkamer plaatsen. Zo houdt u bijvoorbeeld een hoop ruimte over voor een extra groot badkamermeubel.

Douchecabine: vierkant of kwartrond 80x80

Een douchecabine van 80x80 kan vierkant of kwartrond zijn. Welke van de twee u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de grootte van uw badkamer. Als u namelijk een kleine badkamer heeft en alle mogelijke ruimte nodig heeft, dan raden wij aan om voor een kwartronde vorm te kiezen. Dit zorgt namelijk voor wat extra loopruimte. Als u deze ruimte niet direct nodig heeft, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een vierkante douchecabine. Dit hangt dan natuurlijk af van uw voorkeur.

Als u een hoop strakke lijnen in de badkamer heeft, zoals vierkante of rechthoekige tegels, spiegels of meubels, dan kan een kwartronde vorm een goede keuze zijn. Het zorgt er namelijk voor dat er een contrast ontstaat, door de zachte lijnen die de cabine heeft. Zo zorgt u voor balans in de badkamer. Heeft u juist wat meer ronde vormen in de badkamer, zoals een ronde spiegel? Dan is het natuurlijk ideaal om gebruik te maken van een vierkante douchecabine.

Ga voor meer luxe: een douchewand van 80 cm

Twijfelt u nog of weet u zeker dat u toch wat meer luxe in de badkamer wenst? Dan kunt u in plaats van een douchecabine ook eens kijken naar een douchewand met een breedte van 80 cm. Door deze afmeting is het ook zeer geschikt voor een kleinere badkamer. Bovendien zorgt het voor een moderne uitstraling in de badkamer. U hoeft namelijk maar één wand aan te schaffen om comfortabel te kunnen douchen. Zo ontstaat er een inloopdouche. Ook is het een populaire afmeting, waardoor het aanbod erg ruim is. Zo maken we het erg makkelijk voor u om een perfecte keuze te maken. Bekijk snel ons aanbod aan douchewanden van 80 cm.

Douchecabine 80x80 kopen?

Bij Douche Concurrent kunt u kiezen uit een ruim assortiment als het gaat om een douchecabine van 80x80. Vindt u het lastig om deze beslissing te maken aan de hand van afbeeldingen online? Dan kunt u langskomen in één van onze showrooms in Beverwijk of Schiedam! U kunt de douchecabines dan in het echt bewonderen. Specifiek op zoek naar een goedkope douchecabine met deze afmeting? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Veelgestelde vragen over douchecabines 80x80

Wat voor type deur moet ik kiezen?

Bij Douche Concurrent heeft u keuze uit twee soorten deuren, namelijk een draai- of schuifdeur. Een draaideur opent altijd naar buiten. U moet dus goed naar de ruimte kijken. Het kan namelijk zo zijn dat het niet in uw badkamer past om een douchecabine met een draaideur te kiezen. Vaak wordt er voor een douchecabine met een afmeting van 80x80 centimeter gekozen om ruimte te besparen. Als dat voor u ook het geval is, dan raden wij aan om voor een schuifdeur te kiezen. Zo hoeft u geen rekening te houden met een deur die naar buiten opent, zodat u zeker weet dat het past. Mocht u er zeker van zijn dat een draaideur ook gemakkelijk past, dan kunt u kijken naar wat voor deur u zelf mooi vindt.

Hoe weet ik zeker dat een douchecabine 80x80 past?

Het is erg belangrijk dat u de ruimt goed opmeet, desnoods meerdere keren. Wat natuurlijk van belang is, is dat de douchecabine zelf past. Het is misschien wel nog belangrijker om te checken of u voldoende loopruimte heeft in uw badkamer na het plaatsen van de cabine. Wij raden u aan om met tape de precieze afmeting op de vloer te plakken. Zo kunt u in één oogopslag zien hoeveel ruimte u verder nog heeft in de badkamer.

Zit er een douchebak bij?

Bij de meeste douchecabines van Douche Concurrent wordt er geen douchebak bijgeleverd. Mocht dit wel het geval zijn, dan staat dit er altijd bij vermeld. Een douchebak kunt u los bij ons kopen. In veel gevallen is het ook mogelijk om de cabine op de tegelvloer te monteren. In dit geval heeft u dus helemaal geen douchebak nodig.

Douchecabine 80x80Complete douchecabine 80x80