Douchecabine 100x100

Bent u op zoek naar een nieuwe douchecabine van 100x100 centimeter? Hieronder vindt u een breed assortiment aan cabines voor uw badkamer! Deze afmeting is zeer geschikt voor een grotere ruimte. Heeft u hulp nodig bij het kiezen? Bekijk dan snel ons advies over douchecabines.

51 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

51 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Een douchecabine van 100x100: perfect voor een ruime badkamer

Een complete douchecabine van 100x100 centimeter heeft een afmeting die groter is dan gemiddeld. Dit maakt het geschikt om te plaatsen in een ruime badkamer. Dankzij deze afmeting heeft u een hoop bewegingsruimte, dus u kunt zich vrij bewegen in de douchecabine. Het aanbod bij Douche Concurrent is ruim, waardoor er gegarandeerd een perfecte douche voor u tussen zit!

Bovendien straalt het luxe uit om een ruime douchecabine aan te schaffen. Naast praktisch is het dus ook een erg stijlvolle keuze.

De verschillende kleuren van een douchecabine 100x100

Een douchecabine met een afmeting van 100x100 centimeter is beschikbaar in twee verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren als het gaat om een douchecabine, zijn de tinten chroom en zwart. Beiden zijn eigentijds en passen in vele badkamers.

De meest gekozen kleur voor een douchecabine met een afmeting van 100x100 centimeter is chroom. Dit is een kleur die ook vaak terugkomt in kranen en handgrepen. Er zijn veel varianten beschikbaar in deze tint, wat het heel toegankelijk maakt. Ook is het zo dat het bij veel stijlen en andere kleuren past. Het is dus zeer gemakkelijk om het te combineren met de rest van de badkamer.

Wat steeds populairder wordt in badkamers, is het gebruik van de kleur zwart. Wij snappen dat heel goed! Bij Douche Concurrent hebben we daarom ook een ruim aanbod aan zwarte douchecabines. Deze kleur is erg trendy en zorgt voor een moderne uitstraling. U kunt dit bijvoorbeeld heel mooi combineren met zwarte kranen en/of andere accessoires in deze tint. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om te gaan voor een contrast, door heel veel lichte kleuren te gebruiken.

De vormen van een complete douchecabine 100x100

Als u een complete douchecabine van 100x100 centimeter aanschaft, kunt u verschillende vormen overwegen. U kunt kiezen voor kwartrond, vierkant of een vijfhoek. Welke van de drie u kiest, hangt af van uw voorkeur. Een kwartronde vorm heeft als voordeel dat er net iets meer loopruimte overblijft. Een vierkant zorgt voor een erg moderne uitstraling en het is stijlvol. Voor een unieke look, kunt u eens kijken naar een vijfhoek. Deze vorm komt niet vaak voor, maar het zal een echte eyecatcher in de ruimte zijn!

Douchecabine 100x100: het glas speelt een grote rol

Als het gaat om een douchewand, dan speelt het glas een grote rol. Het bepaalt namelijk grotendeels de uitstraling van de douchecabine. Er zijn verschillende soorten waar u uit kunt kiezen.

Houdt u van unieke producten? Dan is rookglas waarschijnlijk perfect voor u! Dit is donker glas, wat zeer bijzonder is. Dit zal voornamelijk stralen op het moment dat de rest van de badkamer ook donkere elementen bevat.

Wat het vaakst wordt gekozen en waar de meeste varianten beschikbaar van zijn, dat is helder glas. Dit is het glas wat u gewend bent, u kunt hier gemakkelijk doorheen kijken. Het gebruik van dit glas zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat de ruimte nog groter lijkt dan het is. Het oogt erg open.

Als u veel waarde hecht aan privacy, dan is matglas of een combinatie van helder en mat wellicht iets voor u. Dit is glas waar u niet doorheen kunt kijken, maar waar wel licht doorheen kan komen. Dit is dus ideaal, als er anderen gebruik maken van de badkamer terwijl u doucht.

Bovendien beschikken vrijwel alle douchecabines van 100x100 over veiligheidsglas. Dit maakt de kans erg klein dat het ooit zal breken. U zult dus altijd veilig zijn! Zelfs als het ooit breekt, valt het uit elkaar in duizenden stukjes die onscherp zijn.

Douchecabine 100 x 100 in een kleine badkamer

Heeft u een kleine badkamer, maar vindt u het belangrijk dat u zich comfortabel en vrij kunt bewegen tijdens het douchen? Dan kan het zijn dat u overweegt om gebruik te maken van een douchecabine van 100 x 100 cm. Zo kan het voorkomen dat bijna de hele badkamer als douchecabine fungeert, daar moet u dus goed rekening mee houden! Wij raden u aan om met tape de afmeting van de cabine op de vloer te plaatsen. Bekijk vervolgens of de deuren van de douchecabine nog geopend kunnen worden, mocht u kiezen voor openslaande deuren. Als u een badkamermeubel heeft, let er dan op dat de lades nog geopend kunnen worden zonder dat het tegen het glas zal stoten. Ook moet de badkamerdeur zelf natuurlijk nog open kunnen gaan en u moet voldoende loopruimte overhouden.

Door zo’n grote cabine te kiezen, zorgt u ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen tijdens het douchen. Een douchecabine van 100 x 100 cm zorgt ervoor dat u aan alle kanten genoeg ruimte heeft om vrij te bewegen. Zo zult u niet snel tegen de koude muren en deuren stoten, wat natuurlijk erg fijn is in de winter. Een ander groot voordeel aan douchecabines is het feit dat warmte binnen de ruimte wordt gehouden.

Douchecabine 100x100 kopen?

U kunt in de webshop of in één van onze showrooms terecht om een douchecabine van 100x100 centimeter te kopen. Online kunt u erg gemakkelijk uw sanitair kopen. Als u graag advies ontvangt van één van onze specialisten, dan zien we u graag terug in Beverwijk of Schiedam!

Veelgestelde vragen over douchecabines 100x100

Moet ik kiezen voor een draai- of schuifdeur?

Als u een ruime badkamer heeft, dan maakt het niet veel uit welke deur u kiest. U kunt dan de beslissing maken aan de hand van uw eigen voorkeuren. Als u een gemiddelde of een kleine badkamer heeft en u kiest voor een ruime douchecabine van 100x100, dan raden wij u aan om vooral te kijken naar een schuifdeur. U hoeft op deze manier namelijk geen rekening te houden met een openslaande deur wat ook ruimte inneemt. Met een schuifdeur weet u dus zeker dat u gemakkelijk in en uit de cabine kan stappen.

Hoe weet ik zeker dat een douchecabine van 100x100 past?

Om er zeker van te zijn dat een douchecabine van 100x100 in uw badkamer past, kunt u de afmeting op uw vloer plakken. U kunt met een rolmaat de juiste lengte aangeven. Vervolgens plakt u tape op vloer in dezelfde lengte. Op deze manier kunt u op een simpele wijze zien hoeveel ruimte u precies nodig heeft en of het past. Ook ziet u direct hoeveel loopruimte er over is, en of u dus het best voor een draai- of schuifdeur kunt kiezen.

Welke hoogte is aan te raden?

De standaard hoogte van een douchecabine is meestal 200 centimeter. Dit is dus ook een hoogte die wij aanraden. Het past namelijk vrijwel in ieder huis. Mocht het zo zijn dat uw plafond iets lager is dan gemiddeld, dan raden wij aan om te kijken naar 195 centimeter. Dit is ook een hoogte die vaak voorkomt als het gaat om douchecabines. U heeft dus voldoende keus als u voor deze hoogte kiest! Bent u zelf iets langer? Dan zou u kunnen overwegen om te gaan voor een hoogte van 210 of 220 centimeter, maar in de meeste gevallen is 200 centimeter altijd voldoende.

Douchecabine 100x100 Complete douchecabine 100x100