Douchebak

Een douchebak nodig voor uw badkamer? Dan bent u bij Douche Concurrent aan het juiste adres! Dankzij ons ruime assortiment is de kans groot dat u bij ons zal slagen. Op zoek naar een lage douchebak? Of juist een hoge variant? Beide mogelijkheden vindt u hieronder. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen, kunt u ons advies over douchebakken lezen.

Wat voor douchebak zoekt u?

221 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

221 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Een douchebak in de badkamer

In de doucheruimte heeft u twee opties: u kunt kiezen voor een douchebak of tegelvloer. Bij dat laatste laat u de tegels in de badkamer doorlopen, zodat er één geheel ontstaat. Als u voor de andere optie gaat, dan kunt u kiezen uit een lage of hoge douchebak. Vroeger zagen we dat men vaak een hoge douchebak plaatste, deze was soms wel 15 tot 20 centimeter hoog. Tegenwoordig gaat de voorkeur steeds vaker uit naar een laag model. Toch is deze niet voor iedere badkamer geschikt. Als uw afvoer namelijk niet enkele centimeters in de vloer geplaatst kan worden, dan zal een lage douchebak niet geschikt zijn. In dat geval is de hoge variant perfect voor uw badkamer.

Een douchebak is een erg praktische toevoeging en kan daarnaast ook erg stijlvol ogen. Dit kan dus een reden zijn om te kiezen voor dit product. Benieuwd wat deze voordelen precies zijn? Dat vertellen we u hieronder!

De voordelen van een douchebak

Tijdens het douchen is het natuurlijk wel zo fijn dat het water richting het doucheputje gaat, in plaats van de andere kant op. Als u kiest voor een tegelvloer, kan dit wel eens een probleem vormen als er niet goed opgelet wordt. Met een douchebak zult u hier nooit last van hebben. Deze is namelijk zo gemaakt dat het water altijd goed wegloopt. Zo weet u zeker dat u niet in een plasje water zult staan!

Een ander voordeel van een douchebak is het feit dat het makkelijk schoon te houden is. U heeft namelijk niet te maken met lastige voegen die regelmatig geschrobd moeten worden. Douchebakken zijn vaak gemaakt van polybeton, SMC of acryl. Deze materialen zijn allemaal vrij gemakkelijk om te onderhouden, zolang u het maar regelmatig schoonmaakt.

Ook zijn douchebakken vaak slipvast. Dit maakt het een geschikte keuze voor kinderen, ouderen of mensen die slecht ter been zijn. Ook zij kunnen veilig douchen, zonder dat het te glad wordt in de ruimte. Dit komt soms door het materiaal, maar een aantal producten hebben ook een vloer met reliëf. Zo staat u erg stevig, waardoor het een ontzettend veilige keuze is!

Als u kiest voor een hoge douchebak, dan heeft deze vaak een afneembaar paneel. Mocht er iets stukgaan, dan kunt u er heel makkelijk bij, zonder dat u iets kapot hoeft te maken. Het is een kwestie van het paneel eraf halen, het probleem oplossen en het paneel weer terugzetten. Simpeler kan bijna niet!

Douchebak zwart: een stijlvolle keuze

Een douchebak is tegenwoordig niet meer zo saai als dat deze vroeger was. Jaren geleden was er eigenlijk maar één optie: een hoge, witte variant. Tegenwoordig is dit gelukkig anders. Naast het feit dat er tegenwoordig ook lage modellen bestaan, is er ook nog een andere kleur beschikbaar. Zo kunt u bij Douche Concurrent een douchebak zwart aanschaffen! Een trendy tint, wat ervoor zorgt dat een douchebak zeker niet suf hoeft te zijn. Deze kunt u combineren met een prachtige mat zwarte regendouche en een inloopdouche met een profiel in deze tint.

Vaak zijn zwarte douchebakken beschikbaar in een vierkante vorm of rechthoek. Zo kunt u deze gebruiken voor verschillende douchecabines of inloopdouches. Uiteraard zijn ze ook beschikbaar in een aantal maten, waardoor de kans groot is dat een douchebak zwart ook in uw badkamer past.

Douchebak schoonmaken: wat is belangrijk?

Als u eenmaal een prachtige douchebak heeft gevonden, dan wilt u natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk meegaat. Om ervoor te zorgen dat u er lang van kunt genieten, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Het is ontzettend belangrijk dat u de badkamer altijd erg goed ventileert. Niet alleen voor uw douchebak, maar ook het andere sanitair. De ruimte is namelijk een ontzettend vochtige plek: ideaal voor schimmels en andere vervelende problemen. Ventileren is dus het belangrijkst om te doen om ervoor te zorgen dat de producten zo lang mogelijk mee gaan!

Verder is het belangrijk dat u nooit een schuursponsje en chloor gebruikt. Deze zijn te agressief, waardoor u uw douchebak kunt beschadigen. Welke producten u het best kunt gebruiken, hangt onder andere af van het materiaal. Het is erg belangrijk om er regelmatig even een doekje overheen te halen. Wilt u precies weten welke middelen het best werken? Neem dan contact op met onze specialisten!

Douchebak 90x90: de standaard

Weet u niet zo goed waar u moet beginnen tijdens uw zoektocht naar een nieuwe douchebak? Dan kunt u het best bij de maat beginnen. Over het algemeen zijn Nederlandse badkamers groot genoeg voor een douchecabine 90x90 centimeter, wat automatisch betekent dat een douchebak 90x90 centimeter geschikt is. U zult ook merken dat er een hoop producten beschikbaar zijn in deze maat. Heeft u dus een uitgangspunt nodig, omdat u niet zo goed weet welke maat voor uw badkamer geschikt is? Dan raden wij aan om te kijken naar een douchebak 90x90 centimeter.

Zorg er wel voor dat u uw badkamer uiteindelijk wel goed opmeet! Wij raden het absoluut niet aan om blind een douchebak of douchecabine te kopen, ondanks het feit dat 90x90 centimeter vaak past.

De perfecte douchebak vindt u bij Douche Concurrent

Dankzij ons ruime assortiment, is de kans groot dat u bij ons zal slagen voor uw nieuwe douchebak! U kunt alle varianten online bekijken, zodat u rustig de tijd kan nemen om alle opties te bekijken. Ziet u ze liever even in het echt? Dat begrijpen wij erg goed. U bent dan altijd welkom in één van onze showrooms. Onze specialisten staan daar voor u klaar om u een rondleiding te geven en onze douchebakken te laten zien. Maak snel uw afspraak om ons assortiment in het echt te bekijken! Zien we u snel in Beverwijk of Schiedam?