Wastafelonderkasten

Bent u op zoek naar een divers assortiment wastafelonderkasten? Dan zit u goed bij Douche Concurrent! Ze bieden veel ruimte om handdoeken en andere badkamerspullen in op te bergen, waardoor uw badkamer te allen tijde netjes en verzorgd blijft. Daarnaast kunt u de onderkast combineren met een wastafel of waskom naar wens. Bekijk alle opties hieronder!

80 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

80 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

Een wastafelonderkast die bij u past

Dankzij de vele mogelijkheden binnen ons assortiment zijn wij er zeker van dat er een geschikte optie voor u tussen zit. Zo zijn er bijvoorbeeld een boel kleuren beschikbaar, zodat de wastafelonderkast gegarandeerd bij de rest van de badkamer zal passen. U kunt het product bijvoorbeeld laten matchen met uw vloer- of wandtegels, of juist een contrast creëren. Kortom, er zit gegarandeerd een wastafelonderkast bij die zal stralen in uw badkamer.

Het materiaal van de wastafelonderkasten

Als het gaat om wastafelonderkasten is het natuurlijk van belang dat het materiaal geschikt is voor in uw badkamer. Dit is namelijk een vochtige ruimte en het meubel moet lang mee kunnen gaan. De meeste wastafelonderkasten zijn gemaakt van MDF. Dit is een vochtbestendig materiaal. Wel raden wij u aan om uw wastafelonderkast zo veel mogelijk droog te houden, omdat het houtvezels zijn. Zolang er geen plas water op het product blijft staan, gaat het een zeer lange tijd mee. De overige materialen zijn MFC, eiken en spaanplaat. Voor deze drie materialen geldt hetzelfde als voor MDF.

De onderkast combineren: wastafel of toch waskom?

Het fijne van een wastafelonderkast is dat u er alle kanten mee op kunt. U heeft keus uit verschillende combinaties, waardoor u het helemaal naar uw smaak aan kunt passen. Een voor de hand liggende keus is een mooie wastafel. Op onze website vindt u diverse modellen die er prachtig op geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld van keramiek of Solid Surface.

Liever wat anders dan een wastafel op de onderkast? Dan is de waskom wellicht iets voor u!

Een wastafel voor op uw onderkast

Uw wastafel voor op uw onderkast kunt u los kopen bij Douche Concurrent. Zo heeft u de gehele samenstelling van het meubel in eigen handen. De kleuren kunnen op deze manier gemakkelijk afgestemd worden, samen met een kraan. Kiest u er bijvoorbeeld voor om een zwarte onderkast te kopen, dan kunt u dit combineren met een witte wastafel en een zwarte kraan.

Badkamermeubel: alleen een onderkast heeft vele voordelen

Bij Douche Concurrent heeft u de mogelijkheid om alleen een onderkast aan te schaffen. Dit houdt dus in dat u zelf een waskom en kraan kan kopen. U kunt zo uw meubel geheel naar wens samenstellen. Wilt u helemaal geen waskom kopen? Dat is ook geen probleem! U kunt bijvoorbeeld alleen een onderkast aanschaffen zodat u extra opbergruimte heeft. Het dient dan puur als kastje met lades voor al uw badkamerproducten.

Toch liever een wastafel compleet met onderkast?

Natuurlijk verkopen wij ook complete badkamermeubels. U krijgt dan zowel een onderkast als een wastafel. Zo hoeft u het niet los bij elkaar te zoeken, waardoor u er zeker van bent dat het past en mooi bij elkaar staat. Bekijk gauw onze badkamermeubels om meer te zien.

Wastafelonderkast in het echt bekijken?

Bent u er nog niet helemaal uit en wilt u het liefst de wastafelonderkast nog even in het echt zien? Dat kan, in één van onze showrooms. Kom langs in Beverwijk of Schiedam zodat één van onze specialisten u advies kan geven!

Veelgestelde vragen over wastafelonderkasten

Welke afmetingen moet de wastafelonderkast hebben?

Om de afmeting van de wastafelonderkast te bepalen, moet er gekeken worden naar de hoogte, breedte en diepte van de kast. De meest gekozen hoogte is 50 centimeter, wat tegelijkertijd ook te kleinste optie is. U kunt ook voor een hoogte van 53, 58 of 60 centimeter kiezen. Let er echter wel op dat u nog steeds comfortabel gebruik kunt maken van de onderkast op het moment dat u een hogere optie kiest. het kan namelijk zo zijn dat de wastafelonderkast te hoog opgehangen wordt.

De breedte van het product hangt volledig af van de beschikbare ruimte in uw badkamer. Als u een kleinere badkamer heeft, dan raden wij aan om te kijken naar wastafelonderkasten met een breedte van 60 centimeter. Voor een gemiddelde badkamer raden wij een breedte van 80 centimeter aan. Beschikt u over een ruime badkamer? Dan kunt u gemakkelijk een wastafelonderkast kwijt van 100 of 120 centimeter.

Qua diepte is het belangrijk om te kijken naar het aantal producten dat opgeborgen moet worden in de onderkast. Als u niet veel spullen nodig heeft, dan kunt u het best kijken naar een diepte van 35 centimeter. Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van de wastafelonderkast? Dan raden wij aan om te kijken naar 47 of 48 centimeter. Let er wel op dat er nog genoeg loopruimte is op het moment dat u gaat voor een onderkast met deze diepte.

Hoeveel lades moet onderkast van de wastafel hebben?

Het gebruikelijke aantal lades voor een onderkast van de wastafel is twee. Dit oogt mooi en biedt voldoende ruimte voor al uw badkamerspullen. Veruit de meeste wastafelonderkasten bij Douche Concurrent zij daardoor dus ook voorzien van twee lades. Er zijn echter wel varianten met vier lades. Dit zijn vak de grotere wastafelonderkasten van 120 centimeter breed.

Hoe hoog moet ik mijn wastafelonderkast hangen?

Zwevende wastafelonderkasten moeten uiteraard opgehangen worden. Nu is natuurlijk nog de vraag hoe hoog het opgehangen moet worden. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wat u zelf fijn vindt. Om toch een richting aan te geven: de standaard hoogte waarop het wordt opgehangen is 80 centimeter. Nu is het zo dat Nederlanders gemiddeld iets langer zijn, dus is het aan te raden om 90 centimeter aan te houden.