Wastafelonderkasten

Bent u op zoek naar een divers assortiment wastafelonderkasten? Dan zit u goed bij Douche Concurrent! Ze bieden veel ruimte om handdoeken en andere badkamerspullen in op te bergen, waardoor uw badkamer te allen tijde netjes en verzorgd blijft. Daarnaast kunt u de onderkast combineren met een wastafel of waskom naar wens. Bekijk alle opties hieronder!

87 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

87 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Sorteer op

Een wastafelonderkast die bij u past

Dankzij de vele mogelijkheden binnen ons assortiment zijn wij er zeker van dat er een geschikte optie voor u tussen zit. Zo zijn er bijvoorbeeld een boel kleuren beschikbaar, zodat de wastafelonderkast gegarandeerd bij de rest van de badkamer zal passen. U kunt het product bijvoorbeeld laten matchen met uw vloer- of wandtegels, of juist een contrast creëren. Kortom, er zit gegarandeerd een wastafelonderkast bij die zal stralen in uw badkamer.

Ook zorgt een wastafelonderkast ervoor dat u een hoop vrijheid heeft. U kunt namelijk zelf een bijpassende waskom uitkiezen, waardoor u niet vastzit aan een standaard keuze. Heeft u bijvoorbeeld een voorkeur voor een bepaalde kleur of materiaal? Dan is dat in dit geval geen probleem! U kunt de waskom helemaal naar wens uitkiezen.

Het materiaal van de wastafel onderkast

Als het gaat om wastafelonderkasten, is het natuurlijk van belang dat het materiaal geschikt is voor in uw badkamer. Dit is namelijk een vochtige ruimte en het meubel moet lang mee kunnen gaan. De meeste wastafelonderkasten zijn gemaakt van MDF. Dit is een vochtbestendig materiaal. Wel raden wij u aan om uw wastafelonderkast zo veel mogelijk droog te houden, omdat het houtvezels zijn. Valt er toch een keer heel veel water op het meubel? Dat zal natuurlijk niet direct gevolgen hebben, maar toch is het van belang om dit zo snel mogelijk te drogen. Zolang er geen plas water op het product blijft staan, gaat het een zeer lange tijd mee. Let er dus ook op dat u de onderkant van flesjes en andere accessoires droogt die op het meubel staan. Als deze nat zijn aan de onderkant, dan kan dit voor kringen gaan zorgen. De overige materialen zijn MFC, eiken en spaanplaat. Voor deze drie materialen geldt hetzelfde als voor MDF.

Ook het onderhouden is een belangrijk aspect van een wastafelonderkast. Doordat houtvezels gevoelig zijn voor water, is het van belang om het meubel af te doen met een droge doek. Eén keer in de twee weken kunt u een vochtig doekje gebruiken om het product schoon te maken. Probeer er in ieder geval voor te zorgen om dit zo weinig mogelijk te gebruiken, zodat uw wastafelonderkast een lange tijd mooi zal blijven.

De onderkast combineren: wastafel of toch waskom?

Het fijne van een wastafelonderkast is dat u er alle kanten mee op kunt. U heeft keus uit verschillende combinaties, waardoor u het helemaal naar uw smaak aan kunt passen. Een voor de hand liggende keus is een mooie wastafel. Op onze website vindt u diverse modellen die er prachtig op geplaatst kunnen worden, bijvoorbeeld van keramiek of Solid Surface.

Liever wat anders dan een wastafel op de onderkast? Dan is de waskom wellicht iets voor u!

Een wastafel voor op uw onderkast

Uw wastafel voor op uw onderkast kunt u los kopen bij Douche Concurrent. Zo heeft u de gehele samenstelling van het meubel in eigen handen. De kleuren kunnen op deze manier gemakkelijk afgestemd worden, samen met een kraan. Kiest u er bijvoorbeeld voor om een zwarte onderkast te kopen, dan kunt u dit combineren met een witte wastafel en een zwarte kraan.

Vindt u het juist niet fijn dat u alles los moet aanschaffen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om eens te kijken naar onze badkamermeubels met wastafel. Het enige wat u dan hoeft te doen, is scrollen totdat u een mooi exemplaar tegenkomt.

Badkamermeubel: onderkast heeft vele voordelen

Bij Douche Concurrent heeft u de mogelijkheid om alleen een onderkast aan te schaffen. Dit houdt dus in dat u zelf een waskom en kraan kan kopen. U kunt zo uw meubel geheel naar wens samenstellen. Wilt u helemaal geen waskom kopen? Dat is ook geen probleem! U kunt bijvoorbeeld alleen een onderkast aanschaffen zodat u extra opbergruimte heeft. Het dient dan puur als kastje met lades voor al uw badkamerproducten.

Toch liever een wastafel compleet met onderkast?

Natuurlijk verkopen wij ook complete badkamermeubels. U krijgt dan zowel een onderkast als een wastafel. Zo hoeft u het niet los bij elkaar te zoeken, waardoor u er zeker van bent dat het past en mooi bij elkaar staat. Bekijk gauw onze badkamermeubels om meer te zien.

Bent u geïnteresseerd in een hele set voor uw badkamer? Ook dat is bij Douche Concurrent mogelijk. Wij verkopen prachtige badkamermeubelsets, die vaak geleverd worden met spiegelkast en kolomkast.

Kast onder wastafel: de opties

U zult vast wel hebben gemerkt dat er een hele hoop opties zijn als het gaat om de aanschaf van uw badkamermeubel. Dit geldt ook als u kiest voor alleen de kast onder uw wastafel. U heeft namelijk te maken met verschillende afmetingen, kleuren, afwerkingen en aantal lades.

Qua kleur kunt u denken aan grijs, hout, wit en zwart. Houd ook direct rekening met de kleur van uw waskom en kraan. Vindt u wit op wit bijvoorbeeld niet mooi, maar weet u wel zeker dat u een waskom wilt in deze tint? Dan is het aan te raden om een wastafelonderkast wit niet te overwegen. Denk dus in ieder geval altijd aan het totaalplaatje en niet alleen maar aan de kast zelf. Als u de kleur heeft gekozen, kunt u gaan denken aan de afwerking. Vindt u een glanzend kastje mooi, of heeft u toch liever een matte afwerking?

Ook als het gaat om de afmeting is het handig om dit vooraf goed op te meten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Meet de muur goed op en houd rekening met de grootte van uw spiegel. Het is belangrijk dat er een mooie balans ontstaat.

Wastafelonderkast in het echt bekijken?

Een wastafelonderkast kunt u gemakkelijk online bestellen. U kunt aan de linkerzijde van de pagina filteren op allerlei specificaties, zodat het makkelijker is om een wastafelonderkast te vinden die bij u past. Als u de perfecte variant heeft gevonden, kunt u deze gemakkelijk bestellen. Wij zullen direct met uw order aan de slag gaan.

Bent u er nog niet helemaal uit en wilt u het liefst de wastafelonderkast nog even in het echt zien? Dat kan, in één van onze showrooms. Kom langs in Beverwijk of Schiedam zodat één van onze specialisten u advies kan geven!

Veelgestelde vragen over wastafelonderkasten

Welke afmetingen moet de wastafelonderkast hebben?

Om de afmeting van de wastafelonderkast te bepalen, moet er gekeken worden naar de hoogte, breedte en diepte van de kast. De meest gekozen hoogte is 50 centimeter, wat tegelijkertijd ook te kleinste optie is. U kunt ook voor een hoogte van 53, 58 of 60 centimeter kiezen. Let er echter wel op dat u nog steeds comfortabel gebruik kunt maken van de onderkast op het moment dat u een hogere optie kiest. het kan namelijk zo zijn dat de wastafelonderkast te hoog opgehangen wordt.

De breedte van het product hangt volledig af van de beschikbare ruimte in uw badkamer. Als u een kleinere badkamer heeft, dan raden wij aan om te kijken naar wastafelonderkasten met een breedte van 60 centimeter. Voor een gemiddelde badkamer raden wij een breedte van 80 centimeter aan. Beschikt u over een ruime badkamer? Dan kunt u gemakkelijk een wastafelonderkast kwijt van 100 of 120 centimeter.

Qua diepte is het belangrijk om te kijken naar het aantal producten dat opgeborgen moet worden in de onderkast. Als u niet veel spullen nodig heeft, dan kunt u het best kijken naar een diepte van 35 centimeter. Zijn er meerdere gezinsleden die gebruik maken van de wastafelonderkast? Dan raden wij aan om te kijken naar 47 of 48 centimeter. Let er wel op dat er nog genoeg loopruimte is op het moment dat u gaat voor een onderkast met deze diepte.

Hoeveel lades moet onderkast van de wastafel hebben?

Het gebruikelijke aantal lades voor een onderkast van de wastafel is twee. Dit oogt mooi en biedt voldoende ruimte voor al uw badkamerspullen. Veruit de meeste wastafelonderkasten bij Douche Concurrent zij daardoor dus ook voorzien van twee lades. Er zijn echter wel varianten met vier lades. Dit zijn vak de grotere wastafelonderkasten van 120 centimeter breed.

Hoe hoog moet ik mijn wastafelonderkast hangen?

Zwevende wastafelonderkasten moeten uiteraard opgehangen worden. Nu is natuurlijk nog de vraag hoe hoog het opgehangen moet worden. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wat u zelf fijn vindt. Om toch een richting aan te geven: de standaard hoogte waarop het wordt opgehangen is 80 centimeter. Nu is het zo dat Nederlanders gemiddeld iets langer zijn, dus is het aan te raden om 90 centimeter aan te houden.