Inbouw ligbaden

Bent u op zoek naar een inbouwbad voor in uw badkamer? Bij Douche Concurrent hebben we een ruim aanbod! Het zorgt namelijk voor een stijlvol en verzorgd uiterlijk. Weet u ongeveer al wat u wilt? Of bent u nog geheel zoekende? Voor beiden kunt u bij ons terecht. Bekijk snel ons assortiment om het perfecte inbouw bad te vinden!

529 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

529 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Sorteer op

Bad inbouw: zorgt voor één geheel

Een inbouw bad is een ligbad dat tegen de muur geplaatst kan worden. Vaak kiest men ervoor om het in een hoek te plaatsen. Het bad wordt voorzien van een ombouw, wat het dus een inbouwbad maakt. U kunt ervoor kiezen om de tegels op de muur door te laten lopen naar de ombouw van uw bad. Dit zorgt ervoor dat er echt één geheel gecreëerd wordt.

Een bad inbouw kunt u geheel naar wens aanschaffen. Er zijn namelijk verschillende maten en vormen beschikbaar op onze website. Zo zit er gegarandeerd iets voor u tussen!

De materialen van een inbouwbad

Als het gaat om een inbouwbad, zijn er verschillende materialen beschikbaar bij Douche Concurrent. Acryl is een materiaal dat veruit het meest wordt gebruikt. Dat komt doordat het erg geschikt is voor sanitair. Vuil blijft namelijk nauwelijks plakken en het is een warm materiaal. Zo blijft het water extra lang warm! Ook zijn er baden beschikbaar in Puretex. Dit materiaal lijkt erg op acryl, alleen is het nog iets sterker.

Samen genieten van een ligbad inbouw

Vindt u het fijn om samen te ontspannen in een badkuip? Dan moet u goed op de breedte van het product letten. Wij raden u aan om niet smaller te gaan dan 80 centimeter, anders wordt het waarschijnlijk te krap. Dat maakt ontspannen natuurlijk lastig! Om zeker te weten dat u beide voldoende ruimte heeft, kunt u beter kiezen voor een breedte van 90 centimeter. Zo kunt u heerlijk samen relaxen na een lange werkdag.

Toch liever alleen in bad? En vindt u het fijn om met uw armen op de zijkanten te leunen? Let er dan op dat het bad niet te breed is. U kunt in dit geval beter een smaller bad aanschaffen, zodat uw armen comfortabel kunnen leunen.

Inbouwbad kopen?

Wilt u een inbouwbad kopen, maar weet u nog niet precies welke? Wij helpen u graag met uw keuze! Breng een bezoekje aan één van onze showrooms om passend advies van één van de specialisten te ontvangen.

Veelgestelde vragen over inbouwbaden

Waar is een inbouwbad van gemaakt?

Het meest voorkomende materiaal als het gaat om een inbouwbad is acryl. Dit is erg geschikt voor sanitair. Het oppervlak heeft namelijk geen poriën, waardoor vuil geen kans krijgt om te gaan nestelen. Dit maakt het dus een erg hygiënisch inbouwbad! Daarnaast is het materiaal slipvast. Zo kunt u niet snel uitglijden. Bovendien voelt het warm en comfortabel aan tegen de huid. Het badwater wordt extra lang warm gehouden.

Verder zijn er ook baden beschikbaar van het materiaal Puretex. Dit heeft dezelfde voordelen als acryl, alleen is dit iets sterker.

Badkuip inbouw: wat is de afwerking?

Bij een inbouwbad draait het natuurlijk om de afwerking ervan. De beschikbare afwerkingen zijn glans of mat. Beide zorgen voor een compleet andere uitstraling in uw badkamer. Een glanzende afwerking zorgt voor een chique en elegante look, terwijl een matte afwerking juist weer modern oogt. Om ervoor te zorgen dat er één geheel ontstaat in uw badkamer, raden wij aan om dezelfde tegels terug te laten komen op de ombouw. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om andere tegels te gebruiken, om zo een leuk accent te creëren. Zo wordt de ruimte wat speelser.

Wilt u iets unieks? Dan is het zelfs een mogelijkheid om hout te gebruiken! Dit geeft een warm en klassiek effect in de ruimte. Combineer dit vervolgens met een badkamermeubel van hout en u heeft een heerlijk knusse badkamer.

Wat is de kleur van een inbouwbad?

Ook kunt u spelen met de kleur van het bad zelf, in plaats van alleen maar gebruik te maken van de kleur op de tegels. Denk bijvoorbeeld aan een bad in een warme bruine kleur, een moderne grijze kleur of zelfs een elegant zwart bad.