Half vrijstaand bad

Zoekt u naar het perfecte half vrijstaande bad? Dat begrijpen wij heel goed! Het is namelijk de ideale uitkomst als u twijfelt tussen een vrijstaand of inbouwbad. Het straalt luxe uit, ongeacht het formaat, de kleur of de afwerking. Bent u benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Bekijk dan al onze half vrijstaande baden hieronder!

54 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

54 artikel(en)

«
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorteer op

Half vrijstaand bad in de hoek of tegen de wand

Een half vrijstaand bad wordt ook wel een semi vrijstaand bad genoemd. Het staat grotendeels los van de muur en wordt niet ingebouwd. Hierdoor lijkt het op een vrijstaand bad, maar neemt het minder ruimte in beslag. U kunt het namelijk tegen een (of meerdere) wand plaatsen. In ons assortiment vindt u twee verschillende soorten: een half vrijstaand bad voor in de hoek of voor tegen de wand. Bij de een is meestal één lengtezijde recht, bij de ander geldt dit ook voor één van de breedtezijden. Zo kunt u vaak al zien of het half vrijstaande bad bedoeld is om tegen één of twee wanden te plaatsen.

De vorm van een half vrijstaand bad

In ons uitgebreide assortiment vindt u ze met verschillende vormen. Er wordt meestal gekozen voor een half vrijstaand bad met een combinatie tussen strak en zacht. De rechte stukken zijn bedoeld om tegen de wand(en) te plaatsen, maar de overige delen hebben een ronde vorm. Dit levert een unieke uitstraling op! Bovendien doorbreken de ronde stukken de strakke lijnen in het interieur, waardoor uw badkamer rustiger oogt.

Gaat u toch liever voor een strakker model? Kies dan voor een rechthoekig half vrijstaand bad. Deze varianten hebben een eigentijdse look en zijn daarom perfect voor badkamers met een moderne stijl. Om het helemaal af te maken, raden we aan om deze modellen te combineren met een inbouw badkraan.

Populair formaat: half vrijstaand bad van 180x80

Het beste formaat voor een semi vrijstaand bad is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw badkamer. Toch zijn er ook andere factoren waar u rekening mee moet houden. De benodigde grootte ligt bijvoorbeeld ook aan het huishouden. Als uw nieuwe aankoop te kort of te krap is voor degenen die er gebruik van maken, wordt ontspannen in bad een stuk moeilijker. Let hier dus op tijdens uw zoektocht. Verder raden we aan om te bedenken hoe u er gebruik van wilt maken: alleen of samen?

Een geliefde keus is een half vrijstaand bad van 180x80. Het is voor de meesten lang genoeg om comfortabel in te kunnen zitten. De breedte maakt het daarnaast mogelijk om er met z’n tweeën van te kunnen genieten. Als u er samen in wilt zitten kunt u uiteraard ook voor een breder model kiezen dan een half vrijstaand bad van 180x80. Wel raden we het in dat geval af om voor een smaller model te kiezen, want dan is de kans groot dat het te krap wordt voor twee.

De hoogte van een semi vrijstaand bad

Een andere belangrijke afmeting is de diepte. Dit is namelijk bepalend voor de hoogte van het water. Bij een te laag semi vrijstaand bad is het risico aanwezig dat u niet volledig ondergedompeld kunt liggen. Om dit te voorkomen, hebben wij enkel baden met een minimale diepte van 50 centimeter in ons assortiment. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het koud krijgt tijdens het badderen. Om extra lekker te genieten van het warme water, adviseren wij om te gaan voor een minimale diepte van 58 centimeter.

Bad half vrijstaand mét afvoer en overloop

Wilt u een bad aanschaffen dat half vrijstaand en zo snel mogelijk te plaatsen is? Dan kunt u het best kiezen voor een model dat al kant-en-klaar. Een groot deel van ons aanbod wordt geleverd met een moderne badwaste en overloop, en is dus al van alle gemakken voorzien. Deze onderdelen zorgen ervoor dat het bad niet kan overstromen en het water altijd netjes zal worden afgevoerd. Doordat ze al worden meegeleverd, is het niet meer nodig om het zelf te regelen. Op die manier hoeft u uw nieuwe half vrijstaande bad enkel een mooie plek te geven en aan te sluiten.

Een semi vrijstaand bad van Douche Concurrent

Wilt u een semi vrijstaand bad kopen bij Douche Concurrent? Deze zal gratis en zo snel mogelijk bij u thuis worden geleverd. Daarnaast heeft u 30 dagen bedenktijd en tot 10 jaar garantie op uw aankoop. Zo weten wij zeker dat u lang en veel plezier zult beleven aan uw nieuwe aanwinst!

Heeft u nog vragen of wilt u een deel van onze half vrijstaande baden in het echt bekijken? Neem dan eens een kijkje in één van onze showrooms! Onze specialisten staan voor u klaar om uw rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.